Bekijk het origineel

Brand (I)

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Brand (I)

3 minuten leestijd

EDE - Het clubhuis van de scoutinggroep Jan Hilgers in Ede is gistermiddag volledig uitgebrand. Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen mensen in het gebouw aanwezig. Er vielen geen gewonden.

Overval

ERMELO - Een 44-jarige inwoner van Nunspeet heeft zaterdagavond aangifte gedaan van een gewapende overval op een benzinestation aan de Stationsstraat in Ermelo. Een onbekende man bedreigde een personeelslid met een pistool en dwong hem om geld in een tas te stoppen. Daarna vluchtte hij. De totale schade is nog niet bekend.

Soja-olie

's-HEERENHOEK - De Sloeweg bij 's-Heerenhoek is vrijdag gestremd geweest nadat een vrachtwagen zo'n vijftig vaten met soja-olie had verloren. Een aantal vaten belandde op een personenauto, die daarbij totaal werd vernield. Niemand raakte gewond.

Mishandeld

KERKDRIEL - Een 14-jarige jongen uit Kerkdriel is vrijdagavond in de Gasthuisstraat in zijn woonplaats mishandeld. De jongen stond te kijken bij een beschadigde auto. Twee oudere jongens gooiden daarop zijn fiets tegen de auto. Toen hij daar wat van zei werd hij op zijn neus geslagen. De jongen raakte lichtgewond en sloeg op de vlucht. De daders zijn nog spoorloos.

Dronken

KERKDRIEL - Een dronken inwoner van Kerkdriel heeft de politie zaterdagavond flink bezig gehouden. Surveillerende agenten reden zaterdagavond over het Mgr. Zwijsenplein toen zij door een onbekende werden uitgescholden. De agenten stopten om de man aan te houden. Een andere man, een 24-jarige inwoner van Aalst, begon zich ermee te bemoeien. Hierop ontstond een vechtpartij. De agenten moesten uiteindelijk met hulp van collega's ontzet worden. De aanstichter wist te ontkomen. De 24-jarige is aangehouden.

Neergeschoten

LEERDAM - Een 61-jarige Leerdammer is gisteren in de Leliestraat in zijn woonplaats neergeschoten. De man voelde plotseling pijn in zijn been en viel neer. Omstanders hielpen de man naar huis waarna een ambulance hem met een schotwond naar het ziekenhuis bracht. Sporenonderzoek van de politie leverde vooralsnog niets op.

Brand (II)

RIJSSEN - In Rijssen is zaterdag in twee huizen een binnenbrand uitgebroken. Zaterdagochtend brak in alle vroegte brand uit in een woning aan de Broedersdijk. Dat ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Het vuur kon snel gedoofd worden. Twee bewoners werden met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht. Zaterdagmiddag ontstond brand in een woning aan de Westerstraat. Een slaapkamer en de overloop liepen flinke schade op. De brand is vermoedelijk ontstaan door een overhitte kachelpijp.

Bewusteloos

VRIEZENVEEN - Een 14-jarige jongen is zaterdagavond bewusteloos geslagen in discotheek Sixty Five in Vriezenveen. De jongen kreeg op de dansvloer een klap in zijn nek. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Van de dader ontbreekt elk spoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Vernield

WIJCHEN - Onbekenden hebben zaterdagmorgen een groot aantal auto's vernield in een woonwijk in Wijchen. De politie kreeg ten minste veertig aangiften binnen. Van de meeste auto's zijn spiegels, ruiten en koplampen vernield. Bij sommige auto's is het plaatwerk ingetrapt. De politie is begonnen met een onderzoek.

Schietpartij

ZWIJNDRECHT - Bij een schietpartij in Zwijndrecht is zaterdag een 42-jarige Zwijndrechtenaar gewond geraakt. Een 29-jarige bewoner van een pand aan de Emmastraat bedreigde zichzelf en zijn moeder zaterdagmorgen met een vuurwapen. De 42-jarige zwager kwam om de zaak te sussen, maar werd in zijn been geschoten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 februari 2001

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Brand (I)

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 februari 2001

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken