Bekijk het origineel

Emden gastheer gereformeerde synode

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Emden gastheer gereformeerde synode

1 minuut leestijd

EMDEN - De Evangelisch-Altreformierte Kirche in de Duitse stad Emden wordt de samenroepende kerk van de volgende generale synode van de Gereformeerde Kerken, die in 2003 geopend wordt. Het gereformeerde moderamen stelt de synode voor positief op het verzoek vanuit Duitsland in te gaan.

Het is in de Gereformeerde Kerken gebruikelijk dat de samenroepende kerk gastheer is tijdens de openingszitting van de synode. De synode heet

dan automatisch naar deze kerk.

De nu lopende synode van Franeker werd in januari in de Friese stad geopend.

De Evangelisch-Altreformierte Kirche in Nedersachsen maakt sinds 1923 deel uit van de Gereformeerde Kerken. De kerk, met dertien gemeenten en zo'n 7000 leden, heeft de rechten van een particuliere synode. In 1981 was de Evangelisch-Altreformierte Kirche van Bad Bentheim gastheer van de gereformeerde synode.

De altreformierte synodevoorzitter dr. G. J. Beuker motiveert het verzoek door te wijzen op de banden van Oost-Friesland, "in het bijzonder van Emden", met Nederland. Deze zullen naar zijn overtuiging versterkt worden als de kerk van Emden de volgende synode mag openen. Volgens dr. Beuker is de Johannes à Lasco-bibliotheek een uitstekende plaats voor een openingszitting. De burgemeester van Emden ziet de Gereformeerde Kerken ook graag in zijn stad vergaderen, schrijft dr. Beuker.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 april 2001

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Emden gastheer gereformeerde synode

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 april 2001

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken