Bekijk het origineel

Bromfietser

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bromfietser

3 minuten leestijd

ALMERE - De politie heeft dinsdagmiddag op de Gipskruidweg in Almere een 13-jarige bromfietser aangehouden die uiteraard niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. De brommer is in beslag genomen en de jongen kan binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

Aangehouden

ALMERE - De politie heeft dinsdagavond op de Buitenring in Almere een 35-jarige automobilist uit Almere aangehouden omdat de man 70 kilometer te snel reed. Ook reed hij door rood licht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Autoinbraken

DRONTEN - In enkele straten aan weerszijden van de Boeg in Dronten heeft een onbekende inbreker in de nacht van maandag op dinsdag negen auto's opengebroken. In de meeste gevallen werd er geluidsapparatuur gestolen. De gedupeerde autobezitters hebben aangifte gedaan. Een vandaal heeft in diezelfde nacht in dezelfde omgeving met een scherp voorwerp in totaal elf auto's bekrast. Onduidelijk is of de vandaal en de inbreker dezelfde zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Passagehal

EELDE - De commissarissen van de Koningin in Drenthe en Groningen, A. L. ter Beek en J. G. M. Alders, verrichten op 23 mei de officiƫle opening van de nieuwe passagehal van het vliegveld Eelde. Die dag wordt tevens het zeventigjarig bestaan van de luchthaven gevierd.

Districtschef

ENSCHEDE - Drs. A. D. J. Mengerink is met ingang van gisteren benoemd tot districtschef van de politieregio Zuid-Twente. Hij volgt daarmee P. van Essen op. Mengerink is op dit moment nog districtschef in Noordwest-Twente.

Omgekomen

ENSCHEDE - In het ziekenhuis in Enschede is de 18-jarige Tezcan Eskioglu overleden aan de gevolgen van een ongeval afgelopen maandag. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De jongen was betrokken bij de aanrijding op de Haaksbergerstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer reed door nog onbekende oorzaak tegen een boom in de berm van de weg. Een 14-jarige jongen die bij hem in de auto zat raakte zwaargewond.

Bedrijfsongeval

KERKDRIEL - Een 28-jarige man uit Den Bosch is gisteren in de Gelderse plaats Kerkdriel om het leven gekomen. De man was aan het werk bij een bedrijf aan de Duitse Weistraat, toen hij bekneld raakte tussen machineonderdelen. Ambulancepersoneel heeft medische hulp verleend, maar de man overleed ter plaatse.

Kinderarbeid

KLAZIENAVEEN - Een glastuinder uit Klazienaveen is door de economische politierechter veroordeeld tot een boete van 21.500 gulden wegens overtreding van de Arbeidstijdenwet. Vorig jaar werd hij door de Arbeidsinspectie betrapt toen hij op zondag 13- en 14-jarigen aan het werk had. Ook de dag tevoren hadden ze al rozen gesnoeid. Bovendien maakten oudere jongeren werkdagen van meer dan de toegestane acht uur. Volgens de bloementeler, goed voor 17 miljoen rozen per jaar, was het een kwestie van overmacht.

Kunsthal

MEPPEL - Het is financieel haalbaar om in de Drentse Hoofdvaart bij Meppel een landelijk museum te bouwen. Dat blijkt uit een onderzoek door de Stichting Kunsthal Meppel. De bedoeling is een museum te bouwen voor het exposeren van kunst die nu ligt opgeslagen in depots van overheden en musea. De stichting hoopt met steun van overheden de investering van 8,5 miljoen gulden rond te krijgen.

Biljet

ZWOLLE - Het aanslagbiljet 2001 van het waterschap Groot Salland is het beste van alle biljetten van de waterschappen in Nederland. De jury van de Communicatieprijs 2001 beoordeelde de biljetten van 37 van de 57 waterschappen in Nederland. In het juryrapport werd het aanslagbiljet beoordeeld als "zeer toegankelijk."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 mei 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bromfietser

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 mei 2001

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken