Bekijk het origineel

Heden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Heden

2 minuten leestijd

"Goede Meester! wat zal ik goeds doen, opdat ik het eeuwige leven hebbe?"

Matthéüs 19:16

Deze jongeling wist zeker dat een ieder mens eeuwig gelukzalig of eeuwig rampzalig, eeuwig gezegend of eeuwig vervloekt, eeuwig behouden of eeuwig verdoemd moest worden.

O, jonge mensen, overweeg toch de eeuwigheid eens. Geen tijd kan de eeuwigheid bereiken. Geen ouderdom kan zich tot de eeuwigheid uitstrekken. Geen pen kan de eeuwigheid beschrijven. Eeuwigheid is altijd heden en nimmer een eind. Jonge mensen, heb je jezelf wel eens afgevraagd: Wat zal ik doen opdat ik in alle eeuwigheid gelukkig mag wezen? U bent nu nog in de bloem van uw jonge dagen en wie weet wat het einde van de dag is. Het grote gewicht hangt aan een dunne draad en de eeuwigheid aan weinige uren. O, wat is er dan een drangreden om u bijtijds te bekeren, God te zoeken en uw verzoenbrief verzegeld te hebben en deel aan Christus te krijgen, eer de eeuwigheid u overvalt. Dat moet eer uw uurglas is uitgelopen, opdat niet de duistere nacht van de eeuwigheid u overrompelt en voor eeuwig in de hel stort.

Ach, jonge mensen, maak toch niet van deze aarde jullie hemel en van vleselijke wellusten jullie paradijs. God roept jullie. Het bloed van Christus roept. De Geest van Christus in het Evangelie roept. Uw jammerlijke staat roept en Gods kinderen roepen u. Zeg toch niet: Ik ben te jong, en bereid u deze dag nog tot die zalige heerlijkheid; eer de morgen komt.

Thomas Brooks,

pred. te Londen

(Gouden appelen in

zilveren schalen, 1667)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 juni 2001

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Heden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 juni 2001

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken