Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Falun Gong is een beweging van terroristen"

1 minuut leestijd

PEKING (ANP) - De Chinese staatsleiding heeft de strijd tegen de verboden religieuze beweging Falun Gong uitgeroepen tot een strijd tegen terrorisme.

Volgens The South China Morning Post (Hongkong) is de gewijzigde terminologie vooral een poging om de internationaal omstreden onderdrukking van de Falun Gong te legitimeren.

Volgens Falun Gong zijn al meer dan 50.000 aanhangers naar gevangenis, inrichting of werkkamp gestuurd. De beweging meldt geregeld het overlijden van aanhangers in gevangenschap.

In 1999 verbood China de beweging, omdat die een eind zou willen maken aan het communistische bewind in de volksrepubliek. Peking omschrijft de beweging vaak als een "duivelse sekte", die de maatschappelijke eenheid ondermijnt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 december 2001

Reformatorisch Dagblad | 39 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 december 2001

Reformatorisch Dagblad | 39 Pagina's

PDF Bekijken