Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Keuken is nog lang niet multicultureel
Allochtonen kunnen in traditionele winkels nog weinig van hun gading vinden
Wat voedsel betreft is de Nederlander niet eenkennig. De Vietnamese loempia, de Indische rijsttafel en de Italiaanse pastamaaltijd wisten zich een vaste plaats in het eetpatroon te verwerven. De benodigdheden voor deze gerechten zijn ook gewoon in de supermarkt te koop. Van een multiculturele Nederlandse keuken is echter geen sprake. Er gaapt een diepe kloof tussen het Hollandse trio aardappelen-groente-vlees en allochtone toppers zoals couscous en kousenband. "Integratie via de maag, dat zou mooi zijn", zegt Jorge Cuartas van Foquz Etnomarketing. Maar zo ver is het nog lang niet.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van zaterdag 16 februari 2002
Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 februari 2002
Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's