Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Keuken is nog lang niet multicultureel

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Keuken is nog lang niet multicultureel

Allochtonen kunnen in traditionele winkels nog weinig van hun gading vinden

4 minuten leestijd Arcering uitzetten

Wat voedsel betreft is de Nederlander niet eenkennig. De Vietnamese loempia, de Indische rijsttafel en de Italiaanse pastamaaltijd wisten zich een vaste plaats in het eetpatroon te verwerven. De benodigdheden voor deze gerechten zijn ook gewoon in de supermarkt te koop. Van een multiculturele Nederlandse keuken is echter geen sprake. Er gaapt een diepe kloof tussen het Hollandse trio aardappelen-groente-vlees en allochtone toppers zoals couscous en kousenband. "Integratie via de maag, dat zou mooi zijn", zegt Jorge Cuartas van Foquz Etnomarketing. Maar zo ver is het nog lang niet.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 februari 2002

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Keuken is nog lang niet multicultureel

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 februari 2002

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's