Bekijk het origineel

Verkeer eist zeker negen mensenlevens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verkeer eist zeker negen mensenlevens

Man rijdt door na veroorzaken van dodelijk ongeval in Bergentheim

4 minuten leestijd

APELDOORN - Ongevallen in het verkeer hebben in het weekeinde het leven gekost aan zeker negen mensen, onder wie een meisje van 17 uit Bergentheim dat na een aanrijding te water was geraakt. De veroorzaker van het ongeval ging ervandoor, maar kon later worden opgepakt.

Duikers van de brandweer hebben gistermiddag het levenloze lichaam van het meisje uit het Overijssels Kanaal gedregd. Dat gebeurde op aanwijziging van een passant. De politie heeft de man naar aanleiding van sporenonderzoek aangehouden. Het gaat om een 49-jarige inwoner van Bergentheim. Zijn auto is in beslag genomen. Het slachtoffer fietste zaterdagavond langs het kanaal op weg naar een verjaardag, 500 meter van haar ouderlijke woning. Omdat zij 's avonds niet terugkeerde, sloegen haar ouders alarm.

Tijdens een gisterochtend ingesteld onderzoek van de politie bleken er sporen te zijn van een aanrijding op het stuk weg waar het meisje moest hebben gefietst. Nadat eerst de fiets van het slachtoffer in het kanaal werd gevonden, werd later ook het lichaam van het meisje gevonden door duikers van de brandweer. Dat was 4 kilometer verwijderd van de plek van het ongeval.

Tijdens de zoektocht werd gebruikgemaakt van een speciale speurhond en een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Het was echter een passant die de politie attendeerde op het lichaam in het water. Bij een frontale aanrijding tussen twee personenauto's op de N18, de Twenteroute, tussen Lichtenvoorde en Groenlo zijn zaterdagmiddag bij een verkeersongeval twee inzittenden om het leven gekomen en twee ernstig gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde nadat een personenauto, bestuurd door een 21-jarige inwoner van Groenlo, een voor hem rijdende auto inhaalde en de macht over zijn voertuig kwijtraakte. Hij belandde op de linkerrijstrook, waar hij frontaal op een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 28-jarige inwoner van Rijswijk, botste. Door de aanrijding raakte de auto van de man uit Groenlo van de weg en stortte van het talud af. De passagier van deze auto, de 17-jarige broer van de bestuurder, eveneens uit Groenlo, was op slag dood. De bestuurder van de tegemoetkomende auto uit Rijswijk raakte zwaargewond, zijn 21-jarige vriendin werd met zware verwondingen door de traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd. Zij overleed in de loop van de middag aan haar verwondingen. Beide bestuurders zijn met zware verwondingen opgenomen in een ziekenhuis.

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Garderenseweg in Putten is gisterochtend een 21-jarige inwoonster van die plaats om het leven gekomen. De vrouw reed met haar motorfiets over de Garderenseweg richting Garderen en heeft in een flauwe bocht vermoedelijk de macht over het stuur verloren. Zij reed frontaal tegen een boom en overleed ter plaatse.

Een 55-jarige vrouw uit Yerseke is zaterdag in het ziekenhuis overleden na een ongeluk bij een benzinestation aan de Van der Spiegelstraat in Goes. Het slachtoffer zat in de auto bij een 61-jarige Yersekenaar. Deze botste met zijn voertuig tegen een stalen paal nadat hij even daarvoor een andere auto had geraakt. Daarbij liep de vrouw ernstige verwondingen op aan haar hoofd.

Een 27-jarige inwoner van Den Haag overleed vrijdagavond in zijn brandende auto nadat hij in zijn woonplaats tegen een mast voor de bovenleiding van de tram was gereden.

Bij Gouda verloor zaterdag aan het begin van de avond een 26-jarige motorrijder uit die stad het leven toen hij op een auto botste die op een afrit van de A12 stilstond.

Een 71-jarige man uit het Friese Haule kwam zaterdagavond om het leven door een verkeersongeval in het Drentse Huis ter Heide. De man was bestuurder van een auto die na een botsing in de Norgervaart raakte. Gisteravond liet een 32-jarige inwoner van Fijnaart het leven door een ongeval op de provinciale weg vlak buiten zijn woonplaats. Het is nog onduidelijk waardoor zijn auto van de weg raakte, een lantaarnpaal raakte en in een sloot terechtkwam.

Bij een verkeersongeval op de A28 onder Nulde zijn vrijdagmiddag vijf inzittenden van een personenauto gewond geraakt. De bestuurder van de personenauto, een 62-jarige man uit Drogteropslagen kwam met de linkerwielen in de berm van de afrit en sloeg over de kop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 maart 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Verkeer eist zeker negen mensenlevens

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 maart 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken