Bekijk het origineel

Mont-Blanctunnel open voor trucks

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mont-Blanctunnel open voor trucks

2 minuten leestijd

BRUSSEL (AFP/RTR) - Frankrijk en Italië hebben een akkoord bereikt over de geleidelijke openstelling van de Mont-Blanctunnel voor vrachtverkeer.

De Franse minister van Transport, Jean-Claude Gayssot, heeft dit gisteren in Brussel gezegd na een ontmoeting met zijn Italiaanse collega Pietro Lunardi.

Binnen een week zal Frankrijk bekendmaken wanneer precies de tunnel weer voor het vrachtverkeer opengaat. Beide bewindslieden spraken elkaar in de marge van de vergadering van ministers van Transport van de Europese Unie.

Gayssot zei dat het zware vrachtverkeer tegen de zomer weer van de tunnel gebruik kan maken. "Ons doel is om 35 procent van het vrachtverkeer van de Fréjustunnel over te hevelen naar de Mont Blanc". Lunardi zei tevreden te zijn met de belofte van Frankrijk om een datum te prikken voor de volledige opening van de Mont-Blanctunnel.

De Mont-Blanctunnel wordt in drie stappen opengesteld. In een eerste fase krijgt het vrachtvervoer van minder dan 19 ton weer toegang tot de tunnel. In de tweede fase mag het lokale verkeer van de verbinding gebruikmaken en ten slotte zal de tunnel voor alle voertuigen worden opengesteld.

Italië beschuldigde Frankrijk ervan de EU-regels voor vrij verkeer van goederen te schenden door niet toe te staan dat vrachtwagens door de recent heropende vitale Alpenverbinding tussen beide landen rijden. De tunnel was drie jaar dicht na een enorme brand in 1999, die aan 39 mensen het leven kostte. Personenauto's kunnen al wel weer door de tunnel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 maart 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Mont-Blanctunnel open voor trucks

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 maart 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken