Bekijk het origineel

Vanessa schendt wet met nieuw haargroeimiddel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vanessa schendt wet met nieuw haargroeimiddel

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Connie Breukhoven, alias de voormalige zangeres Vanessa, overtreedt de wet met haar nieuwe haargroeimiddel New Hair. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg zaterdag verklaard.

Volgens woordvoerder R. Salet is het middel dat Breukhoven in haar cosmetische kliniek New Fill Center in Den Haag gebruikt een in Nederland ongeregistreerd medicijn. "Zelfs als het middel geregistreerd zou zijn, zou het alleen op recept mogen worden verkocht."

De inspectiedienst verzocht Vanessa vrijdag in een fax nadrukkelijk te stoppen met het gebruik van het middel. Bovendien is het in Nederland verboden reclame te maken voor geneesmiddelen. Het gaat volgens de woordvoerder om een medicijn dat oorspronkelijk bedoeld is voor prostaatproblemen, met als bijwerking haargroei. In de Verenigde Staten is de werkzame stof ervan, finasteride, volgens Salet verwerkt in een afgezwakte vorm tot het haargroeimiddel Propecia. Dat is nadrukkelijk bestemd voor mannen, zo luidt het advies van de fabrikant.

Het middel is uitermate slecht voor (zwangere) vrouwen en kinderen, waarschuwt Salet. Hoewel Vanessa zich in eerste instantie richt op de kalende mannen, zou ze er zelf ook mee experimenteren. "Vanessa zegt dat ze het zelf al een jaar gebruikt. Dat lijkt me niet echt gezond."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Vanessa schendt wet met nieuw haargroeimiddel

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken