Bekijk het origineel

Pleziervaart tegen proef snelle veerboot

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Pleziervaart tegen proef snelle veerboot

"Recreatie randmeren loopt gevaar"

2 minuten leestijd

ALMERE (ANP) - De Stichting Aktie Pleziervaartuigen (StAP) dreigt deze zomer blokkades op het water op te werpen als er op de randmeren proefvaarten komen met snelle veerboten. Rederij Aqualiner uit Almere heeft plannen voor de inzet van dergelijke veerdiensten.

Het varen met snelle veerboten tussen Huizen, Almere en Amsterdam levert volgens StAP grote gevaren op voor duizenden watersporters en toeristen op de randmeren tussen Flevoland en het Gooi. De stichting dreigt met blokkades met kleine bootjes op het water om de veerboten tot stoppen te dwingen.

Volgens de stichting varen de veerboten sneller dan toegestaan en levert dat veel gevaar op voor watersporters en bootjes zonder motor. StAP-voorzitter G. Beringen denkt dat het een kwestie van tijd is voordat er ongelukken gebeuren. De Stichting vraagt iedereen om klachten over de veerboten te melden.

Rederij Aqualiner reageert laconiek op het dreigement. Zij vaart al twee jaar met snelle boten van Huizen naar Almere en heeft naar eigen zeggen nooit een klacht ontvangen over de veerboot.

Een onderzoek van Rijkswaterstaat zou dat bevestigen. De veerschepen op dit traject zijn echter iets minder snel dan de boten die eventueel naar Amsterdam gaan varen.

De rederij weerspreekt dat zij deze zomer dagelijks gaat proefvaren naar Amsterdam. "Dat zie ik nu nog niet gebeuren", zegt directeur G. Schutten. De rederij is voor het openbaarvervoer over water afhankelijk van gemeentesubsidies en daarover is nog geen duidelijkheid. Ook zegt Aqualiner geen extra schip te hebben voor de proefvaarten naar de hoofdstad. "De klachten van de StAP hebben een dubieus niveau bereikt", sneert Schutten naar voorzitter Beringen, die al eerder protesteerde tegen de veerdiensten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Pleziervaart tegen proef snelle veerboot

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken