Bekijk het origineel

Verdachte moord op neurologe weer vrij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verdachte moord op neurologe weer vrij

Rechtbank gelast extra verhoren

2 minuten leestijd

DEN BOSCH (ANP) - De 56-jarige A. H. uit Den Dungen, verdacht van de moord op zijn echtgenote, neurologe Ingrid Gantvoort, is gisteren op vrije voeten gesteld.

De man kon gaan nadat de rechtbank in Den Bosch tot de conclusie was gekomen dat het onderzoek in de zaak rond de vermoorde neurologe onvolledig is. De zaak is terugverwezen naar de rechter-commissaris voor nader onderzoek.

H. wordt ook verdacht van poging tot doodslag op zijn 17-jarige dochter Femke. De voorlopige hechtenis is geschorst op voorwaarde dat H. geen contact opneemt met zijn dochter.

Vorige week eiste de officier van justitie achttien jaar cel tegen H. Zijn vrouw, neurologe in een ziekenhuis in Den Bosch, werd op 29 juli vorig jaar in haar bed doodgeschoten. Haar gehandicapte dochter werd ook beschoten en raakte zwaargewond.

De politie hield Gantvoorts echtgenoot een dag later aan in de Biesbosch, waar hij met zijn vriendin op vakantie was. Het huwelijk tussen hem en Gantvoort liep ten einde en haar dood zou hem rijk achterlaten. Ondanks belastende verklaringen van zijn dochter heeft H. van begin af aan ontkend.

De rechtbank wil nader onderzoek naar onder meer het benzineverbruik van de auto van de vriendin van H. Met deze auto is de verdachte mogelijk in de nacht van 29 juli vanuit Schoonhoven naar Den Dungen gereden. Ook moet er antwoord komen op de vraag of op het type machinepistool waarmee werd geschoten, een Ingram M11, een geluiddemper kan worden geplaatst.

Verder worden op last van de rechtbank drie getuigen (nader) gehoord. Het gaat om de vriendin van de verdachte, de agent die Gantvoort 's morgens dood aantrof in de woning aan de Spurkstraat en om een getuige-deskundige. De laatste wordt opgeroepen om een toelichting te komen geven op een rapport over de betrouwbaarheid van de verklaringen van dochter Femke. Zij verkeerde in comateuze toestand toen de eerste verhoren plaatshadden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Verdachte moord op neurologe weer vrij

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 april 2002

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken