Bekijk het origineel

Ouderkerk krijgt christelijk college

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ouderkerk krijgt christelijk college

2 minuten leestijd

OUDERKERK - Het Zuid-Hollandse Ouderkerk krijgt een confessionele meerderheid in het college. CDA, ChristenUnie, SGP en VVD gaan voor de komende vier jaar samen in zee. Het vorige college bestond uit PvdA, VVD, SGP en CDA.

De coalitiepartijen schuiven G. van Adrichem (VVD) en L. Barth (SGP) naar voren als wethouder. Na tal van (bestuurlijke) affaires in de achterliggende periode vinden de partijen het dringend noodzakelijk om de bestuurlijke rust in de gemeente terug te brengen.

Het nieuwe college zal een scherp oog hebben voor de communicatie met de burger. Hiervoor zal binnen zeer korte tijd een krachtig communicatiebeleid worden vastgesteld, zo kondigen de partijen aan.

"Zoals de burger hoge verwachtingen van het lokale bestuur mag hebben, zo mag van de burger verwacht worden dat deze zich houdt aan de gemeentelijke regels. Aan de gedoogcultuur zal met beslistheid een einde worden gemaakt", meldt het collegeprogramma.

De PvdA is niet te spreken over het bereikte collegeakkoord. "De partijen werpen de gemeente ver terug in de tijd, met punten die betrekking hebben op de handhaving van de zondagrust, behoud van het ambtsgebed en het respecteren van ambtenaren met gewetensbezwaren", oordeelt PvdA-fractievoorzitter Mudde.

Over het onderwerp "geloofwaardigheid" willen de socialisten vragen stellen aan het college. "Het is opmerkelijk dat de SGP een kandidaat naar voren schuift die een conflict heeft met de gemeente over het bouwen zonder vergunning."

Volgens Mudde was het was onder andere de SGP die over exact hetzelfde onderwerp enkele maanden geleden het vertrouwen in een PvdA-wethouder opzegde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Ouderkerk krijgt christelijk college

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken