Bekijk het origineel

E-Plus ontkent dat i-mode slecht loopt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

E-Plus ontkent dat i-mode slecht loopt

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - E-Plus, de Duitse mobieletelefoniedochter van KPN, ontkent dat een kortingsactie voor abonnees het gevolg is van tegenvallende verkopen van de mobiele internetservice i-mode. Het bedrijf meldde dit gisteren in reactie op geruchten dat het nieuwe product onvoldoende aanslaat.

Ondanks de ontkenning viel het aandeel KPN op de effectenbeurs van Amsterdam gestaag naar beneden. De daling naar een koers van 4,40 euro bracht het aandeel voor het eerst onder de uitgifteprijs van 4,90 euro eind vorig jaar, toen KPN om zijn huid te redden voor 5 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgaf.

In Duitsland krijgen klanten 100 euro korting als ze hun abonnement bij E-Plus omzetten. Ze betalen dan 149 euro voor een telefoon en de bijhorende i-modeservice, die mobiel internetten mogelijk maakt.

Met de telefoons van het Japanse NEC kunnen klanten onder meer internetten, e-mailen en spelletjes doen, maar ook bellen en tekstberichten verzenden. KPN's Japanse partner NTT DoCoMo lanceerde i-mode in 1999 op zijn thuismarkt en heeft daar inmiddels ongeveer 30 miljoen klanten.

Onlangs is i-mode zowel in Duitsland als in Nederland op de markt gekomen. E-Plus noch KPN wil niets kwijt over de verkoopresultaten in beide landen. Die gegevens komen pas bij de presentatie van de halfjaarcijfers naar buiten.

Volgens een woordvoerder van E-Plus is de kortingsactie een manier om bestaande klanten aan het bedrijf te binden. "Als het abonnement bij E-Plus afloopt, krijgt de klant de aanbieding om over te stappen naar i-mode." Een vergelijkbare voordeelactie voor Nederlandse abonnees van KPN zit vooralsnog niet in de pijplijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

E-Plus ontkent dat i-mode slecht loopt

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken