Bekijk het origineel

Friesland stelt regels aan wegmonumenten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Friesland stelt regels aan wegmonumenten

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - De provincie Friesland heeft regels opgesteld voor gedenktekens die nabestaanden van verkeersslachtoffers willen plaatsen langs provinciale wegen.

De maximale hoogte van de monumenten is beperkt tot 60 centimeter en ze mogen ten hoogste vijf jaar blijven staan. Verder behoren ze niet op te vallen zodat er hinder of gevaar kan ontstaan voor de weggebruiker. De provincie Friesland geeft toestemming voor het leggen van bloemen, maar het houden van herdenkingsbijeenkomsten is verboden.

Volgens een woordvoerster van de provincie komen er af en toe verzoeken binnen voor het plaatsen van een gedenkteken, bijvoorbeeld een kruis, langs een provinciale weg. Volgens haar verschaffen de richtlijnen duidelijkheid voor de nabestaanden en waarborgen ze de veiligheid van automobilisten. Op dit moment staan in Friesland ongeveer tien gedenktekens in de bermen.

Niet alle provincies gedogen het plaatsen van gedenktekens. Vorig jaar legden Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe nog een verbod op omdat het de verkeersveiligheid in gevaar zou brengen. Ook op de landelijke snelwegen worden gedenktekens weggehaald bij het regulier onderhoud van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Alles wat niet thuishoort op de weg wordt verwijderd, zegt een woordvoerster van het ministerie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Friesland stelt regels aan wegmonumenten

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 24 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken