Bekijk het origineel

Bonden stellen acties uit bij melkfabrieken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bonden stellen acties uit bij melkfabrieken

2 minuten leestijd

HOUTEN (ANP) - De vakbond FNV Bondgenoten is deze week nog terughoudend met acties bij melkfabrieken. De bond heeft daartoe besloten omdat een andere vakbond, CNV Bedrijvenbond, meer tijd nodig heeft voor hij een besluit wil nemen over het jongste loonbod van de werkgevers.

Bestuurder D. van Gelswijk van FNV Bondgenoten: "Om geen onenigheid op de werkvloer te veroorzaken gaan we vrijdag geen acties stimuleren. Wel is het zo dat wanneer onze leden per se vrijdag werkonderbrekingen willen houden, ze daarvoor wat ons betreft de ruimte krijgen."

Pas vanaf maandag zijn volgens Van Gelswijk hardere acties te verwachten. Dat houdt in dat de melkfabrieken van Friesland Coberco en Campina stil komen te liggen als er maandagochtend geen CAO-akkoord is gesloten.

Van Gelswijk verklaarde gisteren nog steeds geen reden te zien het ultimatum jegens de werkgeversorganisatie NZO van tafel te vegen. "Ook niet voorlopig", aldus de bestuurder.

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) had maandagnacht onder druk van actiedreiging van de vakbonden het eindbod van 6,25 procent meer salaris verhoogd naar 6,5 procent. Ook is het ouderenbeleid door de werkgevers meer aangepast naar de wensen van de bonden.

Dit gebaar heeft grote verdeeldheid veroorzaakt tussen de bonden. De CNV-bond en De Unie maakten direct bekend het werkgeversvoorstel te zullen verdedigen bij hun achterbannen. FNV Bondgenoten wees het bod echter subiet af.

De CNV Bedrijvenbond wil nu het ultimatum opschorten dat de bonden gezamenlijk aan de werkgevers hadden opgelegd. In plaats van donderdag middernacht zou dat in de nacht van zondag op maandag moeten aflopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 juni 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bonden stellen acties uit bij melkfabrieken

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 juni 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken