Bekijk het origineel

Reeks autokraken in Almere opgelost

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Reeks autokraken in Almere opgelost

2 minuten leestijd

ALMERE - De recherche van Almere-Buiten heeft enkele tientallen auto-inbraken kunnen oplossen. Dat heeft een woordvoerder van de politie Flevoland gisteren bekendgemaakt.

In totaal zijn zes verdachten aangehouden, onder wie twee op verdenking van heling. De politie vermoedt dat de arrestanten medeverantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de inbraakgolf van de laatste maanden in Almere-Buiten.

Sinds de aanhoudingen is het aantal auto-inbraken in voornamelijk Almere-Buiten fors gedaald, van zo'n honderd naar ongeveer twintig per maand.

Begin april werd een 20-jarige Almeerder aangehouden voor auto-inbraak. Een getuige had gezien dat de man aan de Santiagostraat een auto had openg ebroken. Na een korte zoekactie kon hij worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bijna drie weken later werden drie verdachten, een 30-jarige vrouw en twee mannen van 23 en 30 jaar uit Almere, aangehouden. Ze hadden aan de Markerkant bij twee autobedrijven ten minste vier auto's opgebroken. Eén verdachte probeerde zich te verstoppen onder een auto, maar werd ontdekt. De politie trof een tweede verdachte aan in diens auto in de buurt. Een surveillancehond van de politie ontdekte de schuilplaats van de derde verdachte. Ook deze werd onder een auto gevonden.

Daarna konden twee Almeerders van 32 en 39 jaar aangehouden worden op verdenking van heling. Bij huiszoeking werden een aantal gestolen autoradio's en andere waardevolle spullen aangetroffen.

De vijf mannelijke verdachten zijn ingesloten. De vrouw is inmiddels heengezonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 juni 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Reeks autokraken in Almere opgelost

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 juni 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken