Bekijk het origineel

Site met beltarieven daverend succes

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Site met beltarieven daverend succes

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De donderdag gelanceerde website Optanieuws.nl heeft massale belangstelling getrokken. De internetpagina werd binnen één dag ruim 739.000 keer aangeklikt.

Consumenten kunnen op de website van post- en telecomtoezichthouder Opta terecht voor de tarieven van zestien belbedrijven. Sinds donderdag kunnen consumenten voor hun lokale telefoontjes ook terecht bij KPN's concurrenten zoals Tele2 en One.Tel. Op de site krijgen zij informatie over de zogeheten Carrier PreSelectie. Dit is een dienst waarmee consumenten telefoongesprekken automatisch via een andere aanbieder kunnen laten lopen, terwijl ze hun KPN-abonnement houden.

Met lokaal bellen is in Nederland 60 procent van de gesprekskosten gemoeid. KPN heeft circa 95 procent van de vaste aansluitingen in handen. Sinds een aantal jaren moet KPN andere bedrijven naast zich dulden op de markt voor vaste telefonie. Om via de concurrentie te bellen, moet de consument echter nog altijd wel een KPN-abonnement hebben.

Op Optanieuws.nl staan de tarieven van onder meer Tele2, One.Tel, Versatel en UPC op een rijtje. KPN, dat niet blij is met de actie van de Opta, heeft geen gegevens verstrekt.

Dat er behoefte was aan deze informatie wist de Opta wel, aldus een woordvoerder gisteren. "Maar zo veel hits zijn voor ons ook een verrassing." Naast Optanieuws.nl heeft de toezichthouder sinds 1998 een eigen site, Opta.nl. "Daar krijgen we 15.000 tot 70.000 hits per dag, afhankelijk van of we iets nieuws te melden hebben." Via Opta.nl kan de bezoeker overigens ook bij de tarieveninformatie komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 augustus 2002

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Site met beltarieven daverend succes

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 augustus 2002

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken