Bekijk het origineel

Man vast na steekpartij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Man vast na steekpartij

3 minuten leestijd

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft een 39-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt dat hij maandag een conciƫrge van een basisschool in Amsterdam-West heeft neergestoken. De man verkeert overigens niet in levensgevaar. De twee hadden ruzie over een parkeerprobleem. Dat heeft de politie gisteren medegedeeld.

Politieagent vast na zedendelicten

DEN HAAG - De politie heeft een 30-jarige agent van het korps Haaglanden aangehouden op verdenking van zedendelicten. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij drie zedenmisdrijven in de arrondissementen Dordrecht en Den Haag. Dat heeft Haaglanden gisteren bekendgemaakt.

Motorrijder overlijdt na ongeval

HELLEVOETSLUIS - De 27-jarige motorrijder die vrijdag ernstig gewond raakte bij een ongeval in Hellevoetsluis, is gisteravond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie in Rotterdam gemeld. De motorrijder, afkomstig uit Rockanje, kwam ten val op de N57, nadat een praalwagen een soort zilveren bal had verloren. De bal viel volgens de politie van de praalwagen die op weg was naar een lampionoptocht in Rockanje. De bestuurder van een tegemoetkomende auto schrok van het zilveren gevaarte en remde. De motorrijder die achter de auto reed, remde ook en viel op de andere rijbaan. Daar werd hij overreden door een vrachtwagen.

Ridderkerk wijst trampluslijn af

RIDDERKERK - De gemeenteraad van Ridderkerk ziet een bovengrondse trampluslijn vanuit Rotterdam-Zuid niet zitten. De stadsregio Rotterdam wil de mogelijkheden hiervoor onderzoeken. De raad vreest weinig inbreng te hebben in de planvorming. "Barendrecht wilde een tramverbinding maar kreeg die niet, Ridderkerk wil er geen en krijgt die mogelijk wel", aldus L. Plaisier (ChristenUnie). Een meerderheid van de raad houdt vast aan de plannen voor een ondergrondse metroverbinding tussen Rotterdam en Dordrecht. "Voor Ridderkerk is dat de enige optie", aldus wethouder A. van Andel.

Roosendaal wil nieuw emplacement

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat verzocht zo spoedig mogelijk een nieuw spoorwegemplacement aan te leggen. Het huidige rangeerterrein bij het NS-station levert te veel risico's voor de veiligheid op. Dit jaar hebben zich al drie incidenten voorgedaan. Het gemeentebestuur wil het emplacement naar het bedrijventerrein Borchwerf II verplaatsen.

Verkeersdrempels in Capelle weg

SPRANG-CAPELLE - De verkeersdrempels op de Nieuwevaart in Capelle worden verwijderd. De gemeente Waalwijk heeft daartoe besloten na aanhoudende klachten van buurtbewoners over trillingen en geluidsoverlast. Er komt een nieuw inrichtingsplan, waarbij het de bedoeling is de hele Nieuwevaart tot 30-kilometerzone te maken. Uit metingen blijkt dat dagelijks maximaal 4500 voertuigen de Nieuwevaart passeren.

Kritiek op aantal vissers Oosterschelde

YERSEKE - De provincie Zeeland en de Zeeuwse visserijvereniging Zevibel willen dat er paal en perk gesteld wordt aan het aantal sportvissers op de Oosterschelde. Momenteel zijn er zo'n 3000 vergunningen in omloop. Aan het aantal moet een maximum worden gesteld.

Utrechts Landschap koopt heel De Citadel

ZEIST - Dankzij subsidie van de provincie Utrecht kan stichting Het Utrechts Landschap het resterende deel van landgoed De Citadel in de gemeente Zeist aan haar eigendommen toevoegen. In juli van dit jaar kon Het Utrechts Landschap met steun van de provincie en het Rijk de 10 hectare bosgrond aankopen die bij De Citadel hoort. Nu koopt de stichting het resterende deel van het landgoed aan: een woning met ruim 5 hectare grond. Daardoor blijft het landgoed op de Heuvelrug in zijn geheel behouden. Met deze aankoop is een subsidiebedrag gemoeid van zo'n 540.000 euro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 september 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Man vast na steekpartij

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 september 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken