Bekijk het origineel

Almere steunt gehandicaptenproject

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Almere steunt gehandicaptenproject

3 minuten leestijd

ALMERE - B en W van Almere trekken geld uit voor De Witte Olifant, een project voor personen met een verstandelijke handicap die op kunstzinnig gebied getalenteerd zijn. Het college stelt als voorwaarde dat de provincie Flevoland ook een bijdrage verleent in het kader van het Europees vervolgprogramma 2000-2006 voor Flevoland. In het centrum krijgen verstandelijk gehandicapten ongeveer twee jaar scholing en begeleiding om hun kunstzinnige talenten te ontplooien en concreet daarmee te werken.

Almere geeft miljoen voor speciale school

ALMERE - B en W van Almere stellen ruim 1 ruim miljoen euro beschikbaar voor een vakinternaat en een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijke opvoedbare kinderen aan het Spanningsveld in Almere-Stad. Een deel van het geld wordt gebruikt voor het bouwrijp maken van het terrein. Het complex komt tussen de Radioweg en het Burgerspad en bestaat uit een kantoor, sportveld, sportzaal, schoolgebouw en vijf groepswoningen.

Zeven mensen gepakt na moord op Astenaar

ASTEN - De politie heeft gisterochtend op verschillende plaatsen in Nederland zes mannen en een vrouw aangehouden in verband met de gewelddadige dood van varkensboer Chris Hikspoors in Asten in maart. Een aantal van hen wordt verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van Hikspoors, aldus een woordvoerder van de politie Brabant-Zuidoost. Op tien plaatsen in Nederland is gisteren huiszoeking gedaan. Hierbij zijn diverse voorwerpen in beslag genomen. De alleenwonende 47-jarige Chris Hikspoors werd 23 maart 's avonds dood aangetroffen in zijn woning aan het Kleine Heitrak in Asten.

Vrachtwagen gestolen in Culemborg

CULEMBORG - Bij een bedrijf aan de Rijksstraatweg in Culemborg is gisteren een zware vrachtwagen gestolen. De daders forceerden een ruit en namen autosleutels mee, waaronder die van de vrachtwagen.

Ede plaatst unieke geluidsschermen

EDE - Langs het nieuw te bouwen gedeelte van de A30 komen voor Nederland unieke houten geluidsschermen. Die zouden beter passen bij het landschap van de Gelderse Vallei. Voor de bouw wordt gebruikgemaakt van 17.000 vierkante meter speciaal behandeld hout. De planken worden met 260.000 schroeven aan elkaar geschroefd.

Politie bekeurt landbouwers

LELYSTAD - De politie heeft de afgelopen periode 41 processen-verbaal uitgedeeld aan eigenaren van landbouwvoertuigen omdat hun voertuigen te lang waren. De politie controleerde de afgelopen tijd extra op landbouwvoertuigen die stro vervoerden. Er zijn ook 23 boetes voor allerlei andere overtredingen uitgedeeld. De grootste overtreder bestuurde twee bij elkaar horende combinaties met een lengte van ruim 49 meter.

Bedrijf in Malden doelwit van overval

MALDEN - Een bedrijf aan de Schoolstraat in Malden is zondagmiddag overval len. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Een man bedreigde de medewerkers met een mes en ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De politie heeft in de buurt onderzoek verricht, maar niemand aangetroffen.

Man aangehouden na schietpartij Deventer

MARKELO - De politie heeft zondagavond een 41-jarige inwoner van Deventer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij en het plaatsen van een bom op een woonwagenkamp in Markelo. Eerder waren een 20-jarige en een 67-jarige man uit Deventer aangehouden in verband met de zaak.

Brand vernielt auto's in Wierden

WIERDEN - Op het opslagterrein van een garagebedrijf aan de Ypeloschoolweg in Wierden is gisternacht brand uitgebroken. In totaal elf auto's liepen schade op. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 september 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Almere steunt gehandicaptenproject

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 september 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken