Bekijk het origineel

Schrijvers ontdekt via RD-wedstrijd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Schrijvers ontdekt via RD-wedstrijd

1 minuut leestijd

APELDOORN/KAMPEN - De verhalenwedstrijd die het Reformatorisch Dagblad in samenwerking met uitgeverij Kok organiseerde, levert op termijn diverse romans op. Dat zegt Kok-redacteur Beppie de Rooy in een reactie op de vandaag gepubliceerde uitslag van de wedstrijd.

Els Florijn uit Scherpenzeel wint de wedstrijd met haar verhaal "Lieve Carla". Tweede werd Marjo Ebbers-van Vuuren uit Zelhem met "Nummer zestien", terwijl "Bloedsuiker" van Wim Zevenhuizen goed was voor de derde prijs.

In totaal kreeg de jury -bestaande uit schrijver Pieter Nouwen, Kok-redacteur Beppie de Rooy en RD-redacteur Enny de Bruijn- 212 inzendingen voorgelegd.

De tien beste verhalen worden beloond met een aanmoedigingsprijs. De schrijvers daarvan krijgen begeleiding aangeboden door uitgeverij Kok.

Beppie de Rooy: "Ik weet zeker dat uit deze schrijfwedstrijd op termijn romans voortkomen. De eerste verschijnt najaar 2003, als alles goed gaat. Later volgen er wellicht meer: van de prijswinnaars zijn er verschillende in wie ik alle vertrouwen heb."

De kwaliteit van de winnende verhalen steekt duidelijk af bij het gehalte van de gemiddelde inzending. Volgens de jury is aan de meeste bijdragen het nodige te verbeteren. "Opvallend is het gebrek aan subtiliteit. Veel schrijvers lijden onder de misvatting dat je, om een dramatisch verhaal te maken, ook iets dramatisch moet laten gebeuren. Terwijl het juist de kunst is om het dramatische zichtbaar te maken in gewone dingen."

Zie ook pag. 24: "Uitslag verhalenwedstrijd".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 september 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Schrijvers ontdekt via RD-wedstrijd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 september 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken