Bekijk het origineel

Almere bezuinigt en verhoogt tarieven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Almere bezuinigt en verhoogt tarieven

3 minuten leestijd

ALMERE - Almere heeft de begroting voor 2003 met veel moeite sluitend gekregen. Er wordt flink bezuinigd. De onroerendezaakbelasting wordt met 5,5 procent verhoogd. De parkeertarieven stijgen met 10 procent.

Vrouw komt om bij

brand in Den Haag

DEN HAAG - Een 76-jarige vrouw uit Den Haag is gisteren overleden aan de gevolgen van een brand in haar woning aan de Gerard Doustraat zaterdagmiddag. De vrouw en haar 34-jarige dochter raakten gewond toen een butagasfles, waarmee zij vermoedelijk aan het koken waren, ontplofte. De dochter ligt zwaargewond in het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Flevolandse koeien

zijn de beste

LELYSTAD - Uit een onderzoek van het Nederlands Rundvee Syndicaat blijkt dat de Flevolandse koeien de beste van Nederland zijn. Zij geven de meeste en de vetste melk. Gemiddeld leveren de koeien ruim 8000 liter melk met een vetgehalte van 4,37 procent.

Waterschapstarieven

Flevoland stijgen

LELYSTAD - De waterschapstarieven in de provincie Flevoland zullen volgend jaar met circa 5 procent verhoogd worden. Een gemiddeld gezin zal dan 10 euro per jaar meer gaan betalen.

Man verdrinkt

na ongeval

NAALDWIJK - In Naaldwijk is afgelopen zaterdag een 33-jarige Naaldwijker overleden nadat hij met zijn auto vanaf de Dijkweg in het water terecht was gekomen. Het slachtoffer is vermoedelijk in slaap gevallen.

Personeelstekort

bij politie

NIEUWERKERK A/D IJSSEL - Als de openstaande vacatures van de Nieuwerkerkse politie niet opgevuld worden, ontstaat er volgend jaar een tekort van 17 procent. Dat meldt het Korpsbeleidsplan 2003-2006.

Politie ontdekt

hennepkwekerij

NIJMEGEN - Een bewoner van de Horstacker in Nijmegen heeft zichzelf gisteren dubbel de das omgedaan. Omdat hij had vergeten de waterkraan dicht te draaien, liep het water bij de onderburen de kamer in. Toen de politie poolshoogte kwamen nemen, trof ze een hennepkwekerij aan. De bewoner is aangehouden.

Gewapende overval

in winkel Nijmegen

NIJMEGEN - In Nijmegen is vrijdag een gewapende overval gepleegd op een winkel in de Tooropstraat. Rond 17.00 uur kwam een onbekende man de winkel binnen. Hij rende de trap achter de toonbank af en liep de kelder in. De verbaasde eigenaar ging de man achterna. In de kelder werd de winkelier met een pistool bedreigd en gedwongen de kluis te openen. Daaruit nam de overvaller een hoeveelheid geld weg.

Zoon bedreigt

vader met wapen

RIJSSEN - In zijn ouderlijke woning heeft een 24-jarige man uit Rijssen zijn vader in de nacht van zaterdag op zondag bedreigd met een wapen. De zoon is hierop door de politie aangehouden.

Man aangehouden

voor mishandeling

TIEL - Een 21-jarige man uit Zaltbommel is in de nacht van zaterdag op zondag op het Korenbeursplein in Tiel door een 23-jarige Tielenaar geslagen. De Tielenaar had hem om een euro gevraagd. Toen hij die niet kreeg, ging hij het slachtoffer te lijf. De 21-jarige werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De dader kon op aanwijzingen van getuigen worden aangehouden.

Vlaardingen wil

betere kwaliteit lucht

VLAARDINGEN - Een ambtelijke werkgroep en vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat zullen zich gezamenlijk buigen over een actieplan om de luchtkwaliteit in Vlaardingen te verbeteren. Met behulp van berekeningen en meetresultaten over 2001 is op enkele locaties in Vlaardingen geconstateerd dat de maximaal toelaatbare hoeveelheden stikstofdioxide en fijn stof in de lucht werden overschreden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 oktober 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Almere bezuinigt en verhoogt tarieven

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 oktober 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken