Bekijk het origineel

Zelfde straf geëist voor moord op arts

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zelfde straf geëist voor moord op arts

2 minuten leestijd

's-HERTOGENBOSCH (ANP) - Officier van justitie R. Bos blijft bij zijn eis van achttien jaar cel tegen de 56-jarige A. H. uit Den Dungen. Hij wordt verdacht van moord op zijn echtgenote Ingrid Gantvoort en een poging tot moord op zijn 17-jarige gehandicapte dochter Femke.

Bos formuleerde die eis al in april dit jaar, maar de rechtbank verwees de zaak in een tussenvonnis terug naar de rechter-commissaris voor nader onderzoek. H. werd diezelfde dag door de rechtbank in 's-Hertogenbosch op vrije voeten gesteld. Bos eiste echter gistermiddag dat hij opnieuw in voorlopige hechtenis wordt genomen. Dat wees de rechtbank echter af.

Het afgelopen halfjaar is onder meer onderzocht of H. met de auto van zijn vriendin in de nacht van de moord van Schoonhoven naar Den Dungen op en neer kan zijn gereden. Ook blijkt dat H. sinds zijn vrijlating is gevolgd en dat telefoongesprekken van hemzelf en mensen uit zijn omgeving zijn afgeluisterd. Een infiltrante van de politie probeerde bij zijn vriendin te achterhalen wat zij wist over de toedracht van de moord. Dat leverde echter geen harde bewijzen op tegen H.

Belangrijk in de bewijsvoering zijn de verklaringen die dochter Femke gaf in de dagen na de moord, toen ze op een afdeling intensive care lag. Aanvankelijk sprak ze over "meerdere mannen van buitenlandse afkomst" die de woonboerderij aan de Spurkstraat zouden zijn binnengedrongen. Later begon ze haar vader te beschuldigen. Getuigen-deskundigen verschillen echter van mening over de waarde die aan haar verklaringen moet worden gehecht.

Gantvoort was neurologe in een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Ze werd in de nacht van 28 op 29 juli vorig jaar doodgeschoten, terwijl ze in bed lag te lezen. De verdenkingen gingen al snel in de richting van haar echtgenoot. Het huwelijk tussen Gantvoort en de verdachte liep ten einde en ze maakten veelvuldig ruzie over geld. H. was op vaarvakantie met zijn vriendin toen de aanslag op zijn vrouw en zijn dochter werd gepleegd, maar volgens de officier is hij 's nachts teruggekomen om zijn vrouw van het leven te beroven. Toen hij onverwacht tevens zijn dochter thuis aantrof, zou hij in paniek ook op haar hebben geschoten. Zij bleef zwaargewond achter.

Uitspraak op 12 december.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Zelfde straf geëist voor moord op arts

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken