Bekijk het origineel

Verlies bij Petroplus door raffinage

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verlies bij Petroplus door raffinage

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Petroplus heeft nog steeds te kampen met "historisch" lage marges op de raffinage. De Rotterdamse oliemaatschappij, bekend van onder meer de onbemande tankstations Tango, dook daardoor ook in het derde kwartaal in de verliezen.

Over de eerste negen maanden van dit jaar zijn de verliezen opgelopen tot 24,2 miljoen euro, waar in dezelfde periode vorig jaar nog 20,6 miljoen euro winst in de boeken kwam. De omzet daalde met 8,7 procent naar 3,54 miljard. Petroplus wijt de afname van de omzet vooral aan de daling van de olieprijzen. Die daling bedroeg gemiddeld 7,3 procent. Vanaf begin oktober zijn marges in de raffinage aanzienlijk verbeterd. Dat zal te merken zijn in de cijfers over het vierde kwartaal. Ook verwacht Petroplus meer vraag naar laagzwavelige diesel, die het bedrijf produceert op de inmiddels verbouwde raffinaderij in Antwerpen. Dat maakt de verwachtingen voor het vierde kwartaal positief. Petroplus is echter nog terughoudend met een uitspraak over geheel 2002. Voor volgend jaar handhaaft het bedrijf de winstverwachting.

De raffinaderij in Antwerpen was het grootste deel van de afgelopen drie maanden buiten bedrijf wegens de bouw van een nieuwe ontzwavelingsinstallatie voor de productie van laagzwavelige diesel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Verlies bij Petroplus door raffinage

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken