Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Kwik kan gezondheidseffect van vis tenietdoen

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Kwik kan gezondheidseffect van vis tenietdoen

6 minuten leestijd Arcering uitzetten

De consumptie van vis met een hoog gehalte aan kwik kan het gunstige effect van visvetzuren op hart- en vaataandoeningen verminderen of mogelijk zelfs tenietdoen. Het advies om liefst twee keer per week vis te eten, is daarmee echter niet van de baan. Nederlandse verse vis bevat relatief weinig kwik. Af te raden zijn: zwaardvis, haai, koningsmakreel (niet te verwarren met de gewone makreel) en tegelvis, een tropisch visje. Met visconserven, vooral uit het buitenland, is het slechter gesteld. De kwiknorm wordt weliswaar niet overschreden, maar ze bevatten wel te vaak te veel cadmium.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 december 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Kwik kan gezondheidseffect van vis tenietdoen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 december 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's