Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Kwik kan gezondheidseffect van vis tenietdoen
De consumptie van vis met een hoog gehalte aan kwik kan het gunstige effect van visvetzuren op hart- en vaataandoeningen verminderen of mogelijk zelfs tenietdoen. Het advies om liefst twee keer per week vis te eten, is daarmee echter niet van de baan. Nederlandse verse vis bevat relatief weinig kwik. Af te raden zijn: zwaardvis, haai, koningsmakreel (niet te verwarren met de gewone makreel) en tegelvis, een tropisch visje. Met visconserven, vooral uit het buitenland, is het slechter gesteld. De kwiknorm wordt weliswaar niet overschreden, maar ze bevatten wel te vaak te veel cadmium.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van dinsdag 3 december 2002
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 december 2002
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's