Bekijk het origineel

RK-Kerk ziet Tien Geboden als

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

RK-Kerk ziet Tien Geboden als "slijtvast"

Kerk start actie waarden en normen

2 minuten leestijd

UTRECHT - De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland begint een campagne over waarden en normen. Daarin krijgen de Tien Geboden het predikaat "slijtvast" mee.

De KRO/RKK heeft gisteren een en ander laten doorschemeren in een persbericht over de introductie van digitale, rooms getinte kerstkaarten. De campagne, die onderdeel uitmaakt van een grote publiciteitsactie "Katholiek met hart en ziel", start nog deze maand. Volgens de KRO/RKK liggen de waarden en normen die de samenleving verbinden, voor het oprapen in de "schatkamer" van de RK-Kerk. Daaronder bevinden zich de "slijtvaste" Tien Geboden uit het Oude Testament. Voorlichter P. Kohnen van het secretariaat van de RK-Kerk bevestigde vanmorgen dat de campagne over waarden en normen medio december de lucht ingaat, maar wilde er verder nog niets over zeggen. "Ik kan in elk geval bevestigen dat de Tien Geboden bijzonder waardevast zijn."

De digitale kerstkaarten, die vanaf 17 december via de website www.katholieknederland.nl zijn te versturen, haken in op de campagne over waarden en normen. Ook zijn er e-cards beschikbaar met portretten van de bisschoppen en nostalgische afbeeldingen uit het "Rijke Roomsche Leven" van de jaren twintig en dertig. Op een andere kaart staat een kerstwens van kardinaal Simonis.

Premier Balkenende zwengelde eerder dit jaar het debat over het herstel van waarden en normen in de samenleving aan. Hij wilde aanvankelijk een brede commissie in het leven roepen om daarover te discussiƫren, maar daarvoor bestond noch in het kabinet noch in de Tweede Kamer veel enthousiasme.

Minister Donner (Justitie) constateerde vorige maand dat de kerken de laatste tijd zo stil zijn. "In het luidruchtig debat over de rol van de godsdienst in de samenleving en over normen en waarden staan ze aan de zijlijn. Alleen voor de zondagsrust kwamen ze op de been", zei hij.

De RK-Kerk liet eerder al weten dat ze volgend jaar campagne gaat voeren om zich zelfbewuster en zichtbaarder in de maatschappij te presenteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 december 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

RK-Kerk ziet Tien Geboden als

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 december 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken