Bekijk het origineel

Ermelo druk met wegen in randzone

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ermelo druk met wegen in randzone

2 minuten leestijd

ERMELO - Het college van Ermelo is vrijwel iedere dag bezig met de problem en rond de aanleg van wegen in de randzone. Dat bleek gisteravond toen B en W aan de raadsleden opheldering gaven over de commotie onder de bewoners van het buitengebied in Horst.

Omdat Ermelo de Parallelweg nog niet gereed heeft, moet er naar tijdelijke oplossingen gezocht worden om de Harderwijkse nieuwbouwwijk Drielanden te ontsluiten. De bewoners van Horst vrezen de nodige verkeershinder.

Volgens wethouder E. Bilder was het al in 1996 duidelijk dat er vijf nieuwe wegen moesten komen tussen Harderwijk en Ermelo. "Er was toen echter slechts geld voor twee wegen. Ermelo heeft Harderwijk voor laten gaan, omdat dat nog bezig was met een eventueel regionaal bedrijventerrein in Horst, op het traject waar de Parallelweg moet komen. Dat ging niet door. Bij de aankoop van gronden voor de Parallelweg doen er nu nog twee grondeigenaren moeilijk. Dat zorgt voor nog meer oponthoud."

Wethouder G. Roelofsen zei dat "er in het Ermelose gemeentehuis geen dag voorbijgaat dat er niet aan het probleem wordt gewerkt." Het alternatief om een ontsluiting van Drielanden via het Texaco-station aan de A28 te creëren, stuit echter op bezwaren bij Rijkswaterstaat. De gemeente onderzoekt nu of op de wegen in het Ermelose grondgebied vrachtwagens verboden kunnen worden en of er gescheiden fietspaden kunnen worden aangelegd. Deze zouden dan over het terrein van 's Heeren Loo kunnen lopen. Een verbinding tussen beide gemeenten alleen voor hulpdiensten is ook in onderzoek. De laatste optie, een noodroute die dwars door de buurtschap Horst leidt, en dus op veel tegenstand stuit, blijft ook in overweging.

Verschillende fracties wezen de wethouder erop dat er geen afbreuk mag worden gedaan aan het convenant dat Harderwijk en Ermelo in 1996 hebben gesloten.

Dat convenant houdt in dat er geen noord-zuidverbindingen opengesteld mogen worden voordat de oost-westverbindingen klaar zijn. De raad wil dat het punt maandelijks op de agenda terugkeert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 december 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Ermelo druk met wegen in randzone

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 december 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken