Bekijk het origineel

Brigadier van politie Assen geschorst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Brigadier van politie Assen geschorst

3 minuten leestijd

ASSEN - De korpsbeheerder van de politie Drenthe, D. van As-Kleijwegt, heeft een brigadier van politie geschorst. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte, namelijk het uitschrijven van een parkeerbon op naam van een collega. In opdracht van het openbaar ministerie is een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Extra personeel voor Kredietbank Ede

EDE - Het college van Ede stelt twee extra personeelsleden aan bij de Kredietbank voor hulp bij schulddelging voor particulieren. Volgens wethouder M. van Haaren-Koopman (CDA) raken steeds meer mensen in Ede in de problemen door torenhoge schulden. "De wachttijd voor behandeling door de Kredietbank is nu zes tot acht weken. Die moet terug naar vier."

Boete voor te jonge werknemers

ESPEL - Een bollenkweker uit het Flevolandse Espel moet een boete van 3000 euro betalen omdat hij kinderen van jonger dan twaalf jaar bollen heeft laten koppen. Er was 7000 euro geëist. De kweker is boos omdat de Arbeidsinspectie zijn bedrijf onder valse voorwendsels heeft bezocht. Hij overweegt in hoger beroep te gaan.

Juwelier Geldermalsen doelwit snelkraak

GELDERMALSEN - Bij een snelkraak bij juwelier Van Leeuwen aan de Geldersestraat in Geldermalsen is gisternacht voor ruim 100.000 euro schade aangericht. De daders, drie gemaskerde mannen, verplaatsten een auto die voor het pand stond en braken met grof geweld de rolluiken open. Eenmaal binnen sloegen ze met een bijl vitrines kapot en namen ze sieraden en horloges mee. De eigenaar, die boven de winkel woont, kon evenals omwonenden niets doen.

Hoogeveen int dwangsom bij raadslid

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen gaat een dwangsom van 20.000 euro innen bij gemeenteraadslid J. de Vrieze van Leefbaar Hoogeveen wegens illegale stalling van tractoren bij zijn woning in Hollandscheveld. Een gerechtsdeurwaarder heeft opdracht gekregen om het bedrag in te vorderen. De oude geïmporteerde tractoren hebben ruim 100 dagen in de woonomgeving gestaan. De gemeente legde een dwangsom op van 200 euro per dag tot een ma ximum van 20.000 euro. De Vrieze is niet van plan de dwangsom te betalen.

Grote fraudezaak Hoogeveen opgelost

HOOGEVEEN - Sociaal rechercheurs hebben de grootste fraudezaak uit de geschiedenis van de sociale recherche in Hoogeveen opgelost. Een man die samen met zijn partner jarenlang bijstand ontving van de gemeenten Hoogeveen en Smallingerland runde een zaak in Drachten. Bovendien had hij in Turkije een negental pistacheplantages, andere landbouwgrond en onroerend goed, wat hem een aardig jaarinkomen opleverde. Enkele keren per jaar vloog hij naar Turkije om zijn bezittingen te inspecteren. Hij zou sinds 1997 voor 136.000 euro hebben gefraudeerd. Op zijn bezittingen in Turkije is beslag gelegd. De man is op Schiphol door de marechaussee gearresteerd. Zijn partner is in Hoogeveen aangehouden. Hoewel ze gescheiden waren, bleken ze al jaren samen te wonen.

Hennepkwekerij Oosterhout ontmanteld

OOSTERHOUT - De politie heeft maandag in een woning aan de Elstarstraat in het Gelderse Oosterhout een hennepkwekerij ontmanteld. Dat werd gisteren bekend. In de woning werden 347 hennepplanten aangetroffen, samen met de nodige professionele apparatuur. Planten en apparatuur zijn vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Aanhoudingen na vernieling

WIJCHEN - De politie heeft maandag drie jongens uit Wijchen in de leeftijd van 14, 15 en 18 jaar aangehouden voor het plegen van openlijk geweld en vernielingen. Dat werd gisteren bekend. Agenten in burger zagen de jongens diverse ijsballen tegen een ruit van een woning aan de Meeuwenstraat gooien. De jongens maakten deel uit van een groep jeugd die recentelijk voor overlast zorgden in de wijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Brigadier van politie Assen geschorst

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken