Bekijk het origineel

Spoorwerkers na ongeval vervolgd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Spoorwerkers na ongeval vervolgd

2 minuten leestijd

ARNHEM - Het openbaar ministerie in Arnhem vervolgt twee medewerkers van Strukton Railinfra in verband met een dodelijk ongeval op een spoorwegovergang in de gemeente Ede.

Het tweetal wordt "opzettelijk gevaar veroorzaken voor spoorwegverkeer met de dood tot gevolg" ten laste gelegd. De maximumstraf voor dit misdrijf is levenslang.

Een internationale trein van Amsterdam naar Zwitserland botste eind oktober op overweg De Kade in de buurt van station Veenendaal-De Klomp op de overweg tegen een personenauto en daarna op de oplegger van een vrachtwagen.

De automobilist, een 39-jarige man uit Ederveen, overleed door het ongeval. De vrachtwagen werd door de trein honderden meters meegesleurd. De twee voorste wagons ontspoorden. In de loc ontstond een kleine brand, maar die was snel geblust. Onder de passagiers viel een gewonde.

Door het ongeval ontstond op de omliggende wegen en verkeerschaos. Het duurde bijna twee dagen voordat er weer treinen konden rijden op het baanvak.

De spoorwegpolitie hield op de dag van het ongeval de medewerkers van Strukton aan, die bezig waren met onderhoud op de overweg. Volgens getuigen stonden de slagbomen omhoog. Datzelfde verklaarde de vrachtwagenchauffeur. Bovendien knipperden de overweglichten volgens hem niet.

De Raad voor Transportveiligheid stelde zelf een onderzoek in. De resultaten daarvan worden niet voor het einde van dit jaar verwacht.

De twee verdachten zitten niet in voorlopige hechtenis. Ze moeten op 2 juni voor de rechtbank in Arnhem verschijnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 mei 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Spoorwerkers na ongeval vervolgd

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 mei 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken