Bekijk het origineel

FNV vraagt aandacht voor Melkertbanen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

FNV vraagt aandacht voor Melkertbanen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Melketiers dreigen volgens de vakcentrale FNV tussen wal en schip te vallen door bezuinigingen van het kabinet op het minimabeleid.

De FNV vindt dat de overheid haar afspraken niet nakomt over het regulier maken van gesubsidieerde arbeidsplaatsen. "Dat zullen we het kabinet dan ook direct inwrijven tijdens onze kennismaking op 3 juli", aldus FNV-bestuurster A. Jongerius.

Door bezuinigingen in de nieuwe Wet werk en bijstand worden gemeenten volgens Jongerius gedwongen goedkope oplossingen te zoeken om mensen via gesubsidieerde arbeid aan het werk te helpen. "Deze mensen zullen bijvoorbeeld wel weer werk krijgen aangeboden, maar dan met behoud van uitkering. Terwijl ze nu als Melketier 100 tot 130 procent van het minimumloon verdienen", verklaarde Jongerius.

De FNV-bestuurster wijst op de afspraken die eind vorig jaar tussen het kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties zijn gemaakt. In een centraal akkoord is toen afgesproken dit jaar 10.000 mensen met zogeheten instroom-doorstroombanen bij onder meer gemeenten, in de zorg en het onderwijs daadwerkelijk een reguliere arbeidsplaats te verschaffen.

Ruim zes van de tien gemeenten kunnen volgens de vakcentrale echter nog geen aantallen of streefcijfers noemen.

Verder zou driekwart van de gemeenten een vacaturestop hanteren voor gesubsidieerde banen. Jongerius: "Dat is tegen de afspraken in die we eind vorig jaar hebben gemaakt, maar gemeenten kiezen er blijkbaar voor om op deze manier alvast in te spelen op de bezuinigingen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 juni 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

FNV vraagt aandacht voor Melkertbanen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 juni 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken