Bekijk het origineel

Moeder sticht brand in eigen woning

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Moeder sticht brand in eigen woning

1 minuut leestijd

MAASTRICHT (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een man en vrouw uit Maastricht opgepakt, die vlak daarvoor tot twee maal toe zouden hebben geprobeerd hun woning in brand te steken. In dat huis waren op dat moment twee kleine kinderen aanwezig.

Dat meldde de politie zaterdag. De 31-jarige bewoonster, moeder van de twee kinderen, en haar 32-jarige vriend zijn aangehouden op verdenking van brandstichting. Volgens een woordvoerder van de politie in Maastricht hebben de twee een psychiatrische achtergrond. Over het motief voor de vermeende brandstichting is nog niets bekend. De recherche verhoort het tweetal.

De brandweer rukte zaterdagmorgen twee keer uit naar de woning aan de Vlieguutruwe omdat er brand was. De eerste keer, om halfdrie 's nachts, bleek er brand te zijn geweest in de keuken van de woning. Een op het fornuis liggend stapeltje kleren was door onbekende oorzaak in brand gevlogen.

Twee uur later moest de brandweer opnieuw naar dit adres, omdat er op een andere plek in de keuken weer brand was uitgebroken. Dit keer stond een keukenkastje in brand. Daarop waarschuwde de brandweer de politie. Die hield de vrouw en haar vriend aan. De twee kinderen werden elders ondergebracht.

Het is zaterdag een jaar geleden dat bij een brand aan de Jupiterstraat in Roermond zes kinderen uit een gezin om het leven kwamen. De vader bleek toen zijn huis in brand gestoken te hebben na een relatieconflict.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Moeder sticht brand in eigen woning

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken