Bekijk het origineel

Stakingen dreigen bij ambulancebedrijven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Stakingen dreigen bij ambulancebedrijven

1 minuut leestijd

HOUTEN (ANP) - Vakbonden gaan de particuliere ambulancebedrijven een ultimatum stellen. Ze eisen voor maandag 28 juli de toezegging dat medewerkers twee jaar eerder mogen stoppen met werken. Anders volgt een grote actie, waarschijnlijk een staking.

Dat heeft CNV Bedrijvenbond vandaag bekendgemaakt, mede namens FNV Bondgenoten. De bonden hebben diverse ledenbijeenkomsten gehouden, waarvan de laatste gisteravond in Weert was. Eerder was CAO-overleg met de werkgevers vastgelopen.

De 1400 medewerkers op particuliere ambulances willen eerder ophouden met werken om meer in de pas te komen met hun collega's bij de GGD's. Die mogen op hun 55e jaar stoppen. Bij de particuliere ambulancebedrijven is dat nu 59 jaar. Bonden en werkgevers proberen de omstandigheden voor de beide ambulancediensten al enige tijd gelijk te trekken.

In het ultimatum eisen de bonden naast de vervroeging naar 57 jaar ook aanpassingen voor 50-plussers. "Het personeel is erg bereid tot acties, vooral in Amsterdam en Rotterdam moesten we de mensen nog even afremmen", merkte onderhandelaar J. Severijns van de CNV Bedrijvenbond.

Maandag vergadert een comité dat eventuele acties gaat voorbereiden. "Patiënten mogen niet de dupe worden."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Stakingen dreigen bij ambulancebedrijven

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken