Bekijk het origineel

Dahlan wil ingrijpen VS in vredesproces

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dahlan wil ingrijpen VS in vredesproces

2 minuten leestijd

JERUZALEM (ANP) - De Palestijnse minister van Veiligheid, Mohammed Dahlan, wil dat de VS ingrijpen in het vredesproces, anders zal de "routekaart naar de vrede" volgens hem mislukken. Dat meldde de Israëlische krant Ha'aretz vandaag.

Naar aanleiding van het onderhoud van de Palestijnse premier Abbas, gisteren, met de Israëlische premier Sharon zei Dalan: "De sfeer tijdens de bijeenkomst vraagt dringend om Amerikaanse interventie om het ineenstorten van de routekaart te voorkomen." Volgens Dalan heeft Sharon slechts nieuwe eisen op tafel gelegd en wil hij niet meewerken aan praktische oplossingen voor zaken die in voorafgaande ontmoetingen ter sprake zijn gekomen.

De Palestijnse minister van Informatie, Nabil Amr, liet eerder weten dat Israël wel bereid is opnieuw enkele honderden Palestijnse gevangenen vrij te laten. Hij noemde dat "een positieve ontwikkeling."

Abbas en Sharon reizen op respectievelijk 25 en 29 juli af naar Washington voor overleg met de Amerikaanse president Bush. Zij hebben gisteren afgesproken elkaar na deze gesprekken opnieuw te ontmoeten, aldus Ha'aretz.

De Palestijnse Autoriteit heeft een verbod ingesteld op groepen die aansporen tot geweld en die geweld gebruiken om hun doelen te verwezenlijken. De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft daartoe gisteren een decreet uitgevaardigd. Dit decreet stamt al uit 1998, maar kwam na het uitbreken van de tweede intifada in het najaar van 2000 in feite te vervallen. Arafat liet weten het oude decreet te hebben "herbevestigd." Een radicale Palestijn is gisteren bij Jenin op de Westelijke Jordaanoever gedood toen hij in de buurt van een Israëlisch legervoertuig een bom tot ontploffing wilde brengen. Dat meldde Radio Israël vanmorgen. Onder de Israëlische militairen vielen geen slachtoffers. De man zou lid zijn geweest van de militante verzetsbeweging Islamitische Jihad. Deze organisatie kondigde drie weken geleden met Hamas een staakt-het-vuren af.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Dahlan wil ingrijpen VS in vredesproces

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken