Bekijk het origineel

Zesjarige rijdt 40 kilometer in auto

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zesjarige rijdt 40 kilometer in auto

3 minuten leestijd

FORT WORTH (ANP) - Uit verlangen naar zijn moeder heeft een zesjarige jongen uit Gonzales in de Amerikaanse staat Texas 40 kilometer met de auto van zijn oppas gereden. Het kind parkeerde de wagen uiteindelijk voor een supermarkt en rende huilend naar binnen. Tijdens de rit van een halfuur ramde het automobilistje enkele auto's en reed hij over voetpaden. Niemand raakte gewond, aldus de politie.

Aantal grote vissen

loopt sterk terug

HALIFAX (DPA) - De populatie grote roofvissen in de oceanen is in de afgelopen vijftig jaar met 90 procent teruggelopen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Dalhousie Universiteit in het Canadese Halifax. In hun rapport schrijven de onderzoekers de drastische afname van het aantal tonijnen, marlijnen, kabeljauwen, heilbotten en haaien toe aan de grootschalige manier van vissen die in de afgelopen decennia is toegepast.

Politie Mexico pakt

ETA-verdachten op

MADRID (AP) - De Mexicaanse politie heeft met de arrestatie van negen verdachten een vanuit Mexico opererende cel van de Baskische afscheidingsbeweging ETA opgerold. De arrestaties werden vrijdag en zaterdag verricht bij invallen op locaties in vijf verschillende deelstaten. De cel opereerde onder de naam Refugiados. De negen leden worden ervan verdacht financiële en logistieke steun aan de ETA te hebben gegeven.

Doden en gewonden

bij busongeval China

PEKING (EFE) - Door een busongeval in de zuidoostelijke provincie Guizhou in China zijn ten minste 23 mensen omgekomen. Nog eens 23 mensen raakten gewond. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag. Intussen richtte een krachtige tornado de afgelopen dagen een enorme ravage aan in de oostelijke Chinese provincie Anhui. De wervelwind hield vijf uur aan en vernielde 14.500 huizen. Volgens een eerste schatting zijn 203.500 mensen getroffen door het natuurgeweld.

Coupplegers Sao Tomé

laten gevangenen vrij

SAO TOME (AFP) - De militaire junta die woensdag de macht greep in het Afrikaanse eilandenstaatje Sao Tomé en Principe heeft gisteren ingestemd met de vrijlating van acht gevangengenomen regeringsfunctionarissen. Dat is het resultaat van enkele uren van overleg tussen de coupplegers en internationale bemiddelaars. De afgezette bewindslieden, zeven staatssecretarissen en een juridisch adviseur, mogen zich volgens de verklaring niet bemoeien met de verdere onderhandelingen.

Derde verdachte

"Bali" voor de rechter

BALI (RTR) - De derde verdachte van de bloedige bomaanslagen op het Indonesische eiland Bali van oktober vorig jaar moet vandaag voor de rechter verschijnen. Hij wordt beschuldigd van het plannen en organiseren van terreuraanslagen. Ali Imron heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de aanslagen. Hij liet eerder weten een mengeling van vreugde en spijt te voelen over zijn daad, die de dood tot gevolg had van 202 mensen, voornamelijk buitenlandse toeristen. Als hij schuldig wordt bevonden kan hij de doodstraf krijgen.

Twaalf doden bij

gevechten Tsjetsjenië

MOSKOU (AP) - Bij gevechten tussen Russische militairen en Tsjetsjeense rebellen zijn gisteren in het zuiden van Tsjetsjenië zes militairen en zes rebellen omgekomen, meldde een legerwoordvoerder. De gevechten deden zich voor in een bergachtig gebied waar zich veel rebellen schuilhouden. De rebellen in de Russische deelrepubliek vechten voor onafhankelijkheid.

Vliegtuig stort

neer in Kenia

NAIROBI (AP) - Een vliegtuig met twaalf Amerikaanse toeristen en twee Zuid-Afrikaanse bemanningsleden is zaterdag te pletter gevlogen tegen Mount Kenya, de op een na hoogste berg van Kenia. Alle inzittenden zijn omgekomen, maakten de autoriteiten vandaag bekend. De twaalf passagiers waren allen familieleden van elkaar. Het ongeluk gebeurde op een hoogte van 4800 meter. Reddingswerkers hadden het vliegtuigwrak vandaag nog niet bereikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Zesjarige rijdt 40 kilometer in auto

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken