Bekijk het origineel

Eis: 8 jaar voor moord in Drachten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eis: 8 jaar voor moord in Drachten

2 minuten leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - Voor de rechtbank in Leeuwarden is gisteren acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen de 31-jarige Hendrik N. uit Burgum.

N. is hoofdverdachte van de moord op een 37-jarige man uit Drachten. Het slachtoffer werd in september in zijn woning met messteken om het leven ge bracht. De verdachte is alcoholverslaafd en had al een strafblad voor de mishandeling van zijn vriendin en zijn vader. Eerder reed N. een motorrijder dood toen hij met drank op achter het stuur zat.

Advocaat W. Boonstra pleitte voor vier jaar cel en TBS. Hij vond dat er sprake is van doodslag. "Mijn cliënt had 34 flesjes bier op en heeft de man in een opwelling neergestoken." Officier van justitie G. Veurink bestreed dat. "N. had een mes bij zich en stak het slachtoffer meteen neer toen hij de deur opendeed."

Het OM eiste tegen Joke F., de ex-vriendin van het slachtoffer, vier jaar celstraf. Volgens Veurink was zij de kwade genius en heeft zij N. aangezet tot de moord. Jelle S. hoorde 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden tegen zich eisen. Net als S. zelf beschouwt de officier hem als meeloper.

Op 7 september vorig jaar belde het slachtoffer zijn voormalige vriendin F. en bedreigde haar. F. werd al langere tijd door hem gestalkt. Ook mishandelde hij haar geregeld, waarvoor de man eenmaal veroordeeld werd. Na het telefoontje gingen de drie verdachten naar het huis van het slachtoffer in Drachten. Volgens N. en F. vloog het slachtoffer de vrouw aan toen zij hem zei dat hij moest ophouden haar lastig te vallen. Daarop stak N. het slachtoffer neer. De rechtbank doet op 5 augustus uitspraak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Eis: 8 jaar voor moord in Drachten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken