Bekijk het origineel

Gouverneur beëdigt kabinet Antillen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gouverneur beëdigt kabinet Antillen

2 minuten leestijd

WILLEMSTAD (ANP) - Gouverneur Frits Goedgedrag heeft gistermiddag in Willemstad het eerste FOL-kabinet van de Nederlandse Antillen beëdigd. Formateur Ben Komproe (Frente Obrero Liberashon) is de nieuwe minister-president. Hij volgt Etienne Ys van de PAR op.

Niet alle nieuwe ministers en staatssecretarissen waren bij de ceremonie aanwezig. Minister Russel Voges (Binnenlandse en Constitutionele Zaken) en staatssecretaris Johan Leonard (Justitie) van de Democratische Partij van Sint Maarten hebben de eed nog niet afgelegd. Zij besloten niet af te reizen naar Curaçao omdat de partijleiding niet akkoord ging met de definitieve tekst van het regeerakkoord.

Afgesproken is dat de twee bewindslieden van DP Sint Maarten vandaag zouden worden beëdigd.

Premier Komproe toonde zich na afloop van het officiële gedeelte tevreden. "Het is voor mij een eer onze leider Anthony Godett te vertegenwoordigen als premier en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de vooruitgang van ons land."

Komproe wil graag dat de relatie met Nederland vernieuwd wordt. "Een relatie gebaseerd op openheid en eerlijkheid, en vooral dat laatste. Wij zullen eerlijk moeten zijn met Nederland, maar wij verwachten van Nederland ook eerlijkheid terug."

Ter illustratie noemt Komproe de kwestie rond het Internationaal Monetair Fonds (IMF). "De Antillen deden hun uiterste best aan alle eisen te voldoen, maar Nederland weigerde steeds met de beloofde steun over de brug te komen. Dat moet anders. Als je iets belooft, moet je het nakomen."

Na afloop van de ceremonie liep Komproe onder luid gejuich naar buiten. Op het plein voor het paleis van de gouverneur had zich een schare aanhangers verzameld. Partijgenoten, vrienden en bekenden en ook journalisten stonden hem op te wachten, maar hij liep iedereen voorbij om eerst partijleider Godett stevig te omhelzen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gouverneur beëdigt kabinet Antillen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken