Bekijk het origineel

Bisschop verlaat kerk om homokwestie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bisschop verlaat kerk om homokwestie

2 minuten leestijd

SYDNEY - In Australië heeft de eerste bisschop de Anglicaanse Kerk verlaten*. De bisschop reageert daarmee op het vorige week genomen besluit dat de kerk homoseksuelen als bisschop accepteert.

Binnen de Verenigde Kerk van Australië (UCA), de op twee na grootste christelijke denominatie in dat land, worden meer dergelijke uittredingen verwacht. De bisschop die als eerste de Anglicaanse Kerk verlaat, Fred Nile, heeft in een verklaring gezegd dat hij geen andere keus ziet dan het ambt binnen de kerk neer te leggen.

De synode van de Anglicaanse Kerk in Australië stemde vorige week vrijdag met driekwart van de stemmen voor het toelaten van homoseksuelen in het am bt van bisschop. Daarbij behoudt de kerk plaatselijk de vrijheid om al of niet een homosekuele bisschop te accepteren.

Binnen evangelicale kringen in Australië is reeds jaren gewaarschuwd voor een uittocht van bisschoppen zodra de kerk groen licht zou geven aan homoseksuele ambtsdragers.

Zie ook pag. 2.

'T WAS ANDERS

Fred Nile, van wie wordt gezegd dat hij als eerste bisschop de Verenigende Kerk in Australië (UCA) heeft verlaten, is geen bisschop. Hij is voorganger („a high-profile minister”). De UCA is bovendien geen anglicaanse kerk. De kerk werd in 1977 opgericht door presbyterianen, methodisten en congregationalisten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bisschop verlaat kerk om homokwestie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken