Bekijk het origineel

Afghanen verstoppen korans

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Afghanen verstoppen korans

1 minuut leestijd

KABUL (AFP) - Dorpelingen in de Afghaanse provincie Kandahar hebben hun korans en andere religieuze voorwerpen verstopt, omdat ze bang waren dat Amerikaanse militairen hen wegens hun islamitisch geloof zouden doodschieten.

Dat zei een woordvoerder van het Amerikaanse leger gisteren.

De bewoners van het dorp Atel Mohammed deden hun spullen in een zak en verstopten die in een droge rivierbedding. Toen Amerikaanse militairen in gezelschap van leden van het nieuwe Afghaanse leger het dorp bezochten, ontdekten ze de zak en gaven die aan de stamoudste. Die zei na enig aandringen dat de dorpelingen dachten dat ze om hun geloof zouden worden doodgeschoten.

De Amerikanen garandeerden de dorpelingen echter dat dit niet het geval was. Het is niet bekend wie de dorpelingen heeft verteld dat de Amerikanen hen zouden doden.

De provincie Kandahar in het zuiden van Afghanistan was het voormalige machtscentrum van het verjaagde Taliban-regime. Aanhangers van dat islamitisch-fundamentalistische bewind en hun bondgenoten van al-Qaida strijden daar nog steeds tegen de Amerikaanse militairen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Afghanen verstoppen korans

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken