Bekijk het origineel

Colombia onbekend met deal Parijs-FARC

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Colombia onbekend met deal Parijs-FARC

2 minuten leestijd

BOGOTA (EFE/AFP) - De Colombiaanse regering heeft nooit iets geweten van een Frans vliegtuig dat in Brazilië is geweest voor een eventuele bevrijdi ng van een Colombiaanse politica. Dit heeft de Colombiaanse regering vrijdag laten weten.

De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Celso Amorim, heeft vrijdag gezegd evenmin iets van de Franse bedoelingen te hebben geweten. De Franse premier Raffarin stelde juist dat de actie op het hoogste niveau is besproken.

De mededelingen volgen op verhalen in de Braziliaanse en in de Franse pers over een actie waarbij Frankrijk zou hebben gepoogd de Colombiaanse politica Ingrid Betancourt vrij te krijgen. Zij werd in februari 2002 door leden van de beweging FARC (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia) ontvoerd en is sindsdien spoorloos. Senator Betancourt, destijds presidentskandidate voor de Groenen in Colombia, heeft door haar huwelijk met een Fransman ook de Franse nationaliteit verworven.

Het Braziliaanse dagblad Extra heeft vrijdag nog gemeld dat Betancourt zou worden vrijgelaten in ruil voor een losgeld en voor medische hulp aan een FARC-leider, Raul Reyes.

Franse diplomaten hebben gezegd dat er op 9 juli een Frans toestel in Manaus in het Braziliaanse Amazonegebied is geland, omdat er medische hulp aan Betancourt zou worden geboden. De zus en de echtgenoot van Betancourt, Astrid Betancourt en Juan Caros Lecompte, hielden zich juist toen in de Braziliaanse Amazone vlak bij de Colombiaanse grens op. Zij verwachtten kennelijk dat het slachtoffer, een van de zeer velen van de FARC, zou worden vrijgelaten.

Betancourt is nog steeds spoorloos.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Colombia onbekend met deal Parijs-FARC

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken