Bekijk het origineel

Zware aardschokken in noorden Japan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zware aardschokken in noorden Japan

1 minuut leestijd

TOKIO - Naschokken hebben het noordoosten van Japan vanmorgen opnieuw getroffen. De zwaarste had een kracht van 5,0 op de schaal van Richter.

De naschokken volgden op een reeks eerdere aardbevingen in het gebied. Het noordoosten van Japan werd gisteren getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter.

Zaterdag was hetzelfde gebied getroffen door meer dan 280 aardbevingen, waaronder 3 zware. Daardoor raakten meer dan 420 personen gewond. Ruim 2500 mensen brachten de nacht van zaterdag op zondag door in opvangcentra omdat ze niet in hun woningen konden of wilden blijven. Honderden gebouwen en wegen liepen schade op, de stroom viel uit en het drinkwater in 12.000 woningen was onbruikbaar.

Gisteren kwam de stroomvoorziening in Miyagi weer op gang. De niet getroffen wegen, die zaterdag uit voorzorg waren afgesloten, werden weer opengesteld voor verkeer en ook de treinen reden weer. De bewoners van het gebied hebben de waarschuwing gekregen dat zich modderlawines kunnen voordoen.

Oost-Rusland is gisteren getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Volgens de Franse seismologische dienst in Straatsburg gaat het mogelijk om een van de naschokken van de aardbevingen in Japan. Het epicentrum van de beving lag ongeveer 30 kilometer uit de kust, ten noorden van Dalnegorsk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Zware aardschokken in noorden Japan

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken