Bekijk het origineel

Verlies en ontslagen bij ASM International

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verlies en ontslagen bij ASM International

2 minuten leestijd

BILTHOVEN (ANP) - ASM International (ASMI) heeft zijn nettoverlies in het tweede kwartaal van dit jaar tot 6,2 miljoen euro teruggebracht.

In het eerste kwartaal stond de toeleverancier voor chipfabrikanten nog 8,3 miljoen euro in het rood. Om zijn kosten te verlagen, kondigde ASMI gisteren aan circa 150 werknemers te ontslaan. Volgens een woordvoerster is nog niet duidelijk waar de ontslagen vallen.

In vergelijking met het eerste kwartaal steeg de omzet met 30 procent naar ruim 153 miljoen euro. Daarentegen kampte ASMI met een teruggang in het aantal orders. Dat daalde met ruim 25 procent tot een waarde van bijna 112 miljoen euro.

Verder ondervindt het bedrijf hinder van de koersdaling van de Amerikaanse dollar en de Japanse yen, omdat ASMI zijn resultaten in euro's presenteert. In de eerste helft van dit jaar steeg de omzet daardoor met ruim 12 procent tot bijna 271 miljoen euro. Zonder de wijziging in de wisselkoersen was de omzettoename ruim 32 procent geweest.

De onderneming slaagde er in het tweede kwartaal in zijn operationele verlies om te zetten in een winst van ruim 5 miljoen euro. Hoewel ASMI wel degelijk "positieve signalen" oppikt, is de chipindustrie nog altijd niet uit het dal geklommen. "Chipfabrikanten zijn nog altijd niet klaar voor grote investeringen", verklaarde ASMI gisteren.

Dat "een overtuigd marktherstel" langer dan verwacht uitblijft, noopt ASMI tot de aangekondigde reorganisatie, die in zowel het derde als vierde kwartaal plaatsvindt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Verlies en ontslagen bij ASM International

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken