Bekijk het origineel

Medewerker Saddam opgepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Medewerker Saddam opgepakt

1 minuut leestijd

BAGDAD - Amerikaanse militairen in Irak hebben tijdens een razzia vanmorgen een naaste medewerker van de verdreven Iraakse president Saddam Hussein opgepakt. Volgens de Amerikaanse strijdkrachten gaat het waarschijnlijk om een voormalige lijfwacht.

Amerikaanse militairen hebben gisteren Hussein slechts "op een paar uurtje s gemist" toen zij zoekacties uitvoerden in Tikrit, de machtsbasis van de voormalige Iraakse dictator. Dat zei de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Richard Armitage gisteren op de nieuwszender CNN.

e manier gevangengenomen kan worden, zou dat geweldig zijn. Als de Amerikaanse militairen ook maar iets kan overkomen, moet hij worden gedood", aldus Armitage.

Woordvoerder Jeff Fitzgibbons van de coalitietroepen in Bagdad zei vandaag het optimisme van Armitage over de zoekactie naar Saddam niet te delen. "Sommigen uit de lokale bevolking hadden dat Saddam daar pas was geweest, maar niets is bevestigd."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Medewerker Saddam opgepakt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken