Bekijk het origineel

Randstad ziet nog geen verbetering

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Randstad ziet nog geen verbetering

1 minuut leestijd

DIEMEN (ANP) - Uitzendconcern Randstad heeft in het tweede kwartaal geen betere marktomstandigheden bespeurd. Hoewel de kosten met 12 procent zijn beperkt, is de nettowinst iets lager uitgevallen dan vorig jaar: 13,1 miljoen euro, tegen 13,9 miljoen in dezelfde periode in 2002.

Randstad heeft dat vanmorgen bekendgemaakt. De nettowinst is iets minder laag dan analisten hadden verwacht. Voor het derde kwartaal voorziet het concern een bedrijfsresultaat dat lager is dan vorig jaar.

"De uitzendmarkt krimpt nog steeds", aldus topman B. Noteboom van Randstad. "Maar onze consistent toegepaste strategie van focus en kostenbeheersing begint te werken." Volgens Noteboom wint Randstad marktaandeel op de concurrenten.

Het uitzendconcern meldde vooral te zijn gegroeid in Spanje, maar ook de vestigingen in België, Frankrijk, Italië en Portugal deden het beter dan vorig jaar.

Nederland blijft verreweg de belangrijkste inkomstenbron van Randstad. De omzet kwam hier uit op 506 miljoen euro, 5 procent minder dan in hetzelfde kwartaal in 2002.

Randstad is naar eigen zeggen marktleider in Nederland, België, Duitsland en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het concern heeft wereldwijd ongeveer 1700 vestigingen. Dagelijks werken circa 200.000 mensen via Randstad of dochterbedrijven zoals Tempo-Team en Yacht (detacheringsbureau).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Randstad ziet nog geen verbetering

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken