Bekijk het origineel

Urk gaat drugsgebruik jongeren aanpakken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Urk gaat drugsgebruik jongeren aanpakken

2 minuten leestijd

URK - De gemeente Urk en de provincie Flevoland gaan het alcohol- en drugsgebruik onder de Urker jongeren aanpakken. In het najaar beginnen een campagne tegen overmatig drinken en een project dat zich richt op de plaatselijke drugsproblematiek.

Dat maakten de overheden gisteren bekend. In juni meldde de politie Flevoland ruim twintig jongeren uit voornamelijk Urk te hebben opgepakt op verdenking van drugshandel. Volgens de politie ging het om vele kilo's cocaïne en gingen er tienduizenden euro's in om.

Het eerste project zal aansluiten op de landelijke campagnes die tot doel hebben het alcoholgebruik te matigen, zegt een gemeentewoordvoerster. Door onder meer bijeenkomsten te organiseren, wil de stichting die de projecten uitvoert jongeren wijzen op de gevaren van overmatig alcoholgebruik.

Het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs (CAD) is verantwoordelijk voor het tweede jeugdplan, dat zich specifiek richt op de plaatselijke drugsproblematiek. Jongeren worden opgeleid om andere plaatsgenoten met alcohol- of drugsproblemen te adviseren of te helpen. De precieze invulling van de projecten staat nog niet vast.

De langjarige projecten worden uitgevoerd door de stichting Stuurgroep Jeugd op Urk, waarin verschillende jongerenorganisaties, de politie, kerken, de gezondheidsdienst GGD en het CAD meedoen.

Het gebruik van zowel alcohol als drugs onder de plaatselijke jeugd baart de gemeente zorgen, zegt de woordvoerster. Een onderzoek van de GGD heeft aangetoond dat Urker jongeren overmatig alcohol drinken.

De provincie Flevoland is bereid de Stuurgroep Jeugd op Urk subsidie te geven voor de twee projecten die het alcohol- en het drugsgebruik op Urk moeten verminderen. Dat hebben Gedeputeerde Staten gisteren besloten. De twee projecten kosten samen 22.800 euro. De provincie is bereid daarvan evenveel voor haar rekening te nemen als de gemeente Urk doet, tot een maximum van 10.000 euro. Ook van de horeca wordt een bijdrage verwacht.

Subsidie voor latere jaren is afhankelijk van de resultaten die met de projecten worden geboekt. De opzet van de twee projecten is zodanig dat deze ook in andere gemeenten bruikbaar zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Urk gaat drugsgebruik jongeren aanpakken

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken