Bekijk het origineel

Daders

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Daders

2 minuten leestijd

"Brengt dan vruchten voort der bekering waardig."

Matthéüs 3:8

Het is bedroevend wanneer een landbouwer twintig maten koren zaait en tien maten vrucht oogst. Hoe is het met onze bediening? Bij de meeste toehoorders gaat het zaad van het goddelijke Woord en de moeite van onze arbeid helaas verloren. Jesaja zegt hiervan: "Ik heb tevergeefs gearbeid, ik heb Mijn kracht onnuttelijk en ijdellijk toegebracht"

Geliefden, ik zal u met de woorden van de apostel aanspreken: "Dit moet, mijne broeders, alzo niet geschieden", dat u het Woord ontvangt en nooit iets wedergeeft en dat u wel hoorders bent, maar geen daders. Heeft u dan geen hart of geen mond, geen hand of voet om vruchten voort te brengen? O geliefden, neem het toch in acht. Is het dan alleen maar dat wij hierdoor Gods toorn over ons verwekken? De aarde die het goede zaad inslikt en verteert en niets dan doornen en distelen draagt, is verwerpelijk. Of, gelijk die vijgenboom die geen vrucht gaf. Christus sprak de vloek over hem uit omdat Hij niets anders dan bladeren vond. Zo is het ook met de hoorders die het Woord ontvangen en het niet bewaren, of die het wel bewaren voor een tijd, maar daarna verstikt het en brengt geen vrucht voort. Hun staat is een schande en hun einde het verderf.

Indien wij dan begeren te vlieden van de toorn en de vloek, zo laat ons Gods Woord biddend ontvangen en niet alleen hoorders zijn, maar ook daders.

Johannes Gerardi à Besten,

predikant te Groningen

(Geestelijke Apotheek, 1663)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Daders

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken