Bekijk het origineel

Tel Aviv erkent homoparen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tel Aviv erkent homoparen

1 minuut leestijd

TEL AVIV - Tel Aviv geeft als eerste gemeente in Israël samenwonende homoseksuelen dezelfde rechten op kortingen op het gebied van sport en cultuur als getrouwde paren.

Homoseksuele en lesbische paren beschouwen de beslissing als een belangrijke doorbraak op het gebied van integratie in de Israëlische samenleving.

Tot nu toe moesten homoparen een notariële verklaring overleggen voordat zij voor dezelfde kortingen in aanmerking kwamen als getrouwde paren bij voorzieningen op het gebied van sport en cultuur.

Adi Steiner, de gemeentelijke contactpersoon voor de homoseksuele gemeenschap, zegt dat de beslissing verdergaat dan alleen het financiële vlak. "Met deze daad van erkenning komt Israël een stuk dichter bij de liberale politiek van naties als Canada en Nederland."

De krant Ha'aretz schreef gisteren dat er al veel ondernemingen in Tel Aviv zijn die dezelfde kortingen geven aan homoseksuelen op basis van een mondelinge verklaring dat ze samenwonen.

Advocaat Ira Hadar, die zich beijverde voor de nieuwe bepaling, wil nu dat lesbische partners het recht krijgen elkaars biologische kinderen te adopteren. De kustplaats Tel Aviv heeft de reputatie liberaler te zijn dan andere Israëlische steden. De nieuwe regeling geldt ook voor ongetrouwde heteroparen en andere stellen die samenwonen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Tel Aviv erkent homoparen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken