Bekijk het origineel

Portugese stad door vlammen ingesloten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Portugese stad door vlammen ingesloten

2 minuten leestijd

LISSABON/ZAGREB - Door hevige bosbranden in het midden van Portugal is het dorp Vila de Rei in het district Castelo Branco vrijwel volledig door metershoge vlammen omringd.

Ongeveer 500 Portugese brandweerlieden proberen de branden te blussen.

Ongeveer zestig inwoners van buitenwijken van Vila de Rei, voornamelijk ouderen, zijn geëvacueerd. Brandweerlieden zeiden gisteren tegen het Portugese persbureau Lusa dat ze de branden rond Vila de Rei redelijk onder controle hadden en dat het gevaar voor de bevolking was geweken.

De Portugese autoriteiten repten van de ernstigste bosbranden in tien jaar. Verscheidene verdachten van brandstichting zijn opgepakt.

In Spanje is door branden in de provincie Cuenca in het oosten van het land 2000 hectare bos verwoest. Ongeveer 200 mensen zijn geëvacueerd.

In Kroatië zijn meer dan 600 brandweerlieden ingezet om het vuur te bestrijden. De staatstelevisiezender HRT berichtte gisteren dat op de Kroatische eilanden Brac en Hvar, ook populaire vakantiebestemmingen, zeker 2300 hectare naaldwoud is verbrand. De Kroatische politie heeft zes mensen opgepakt die van brandstichting worden verdacht.

Ook andere delen van Europa hebben onder bosbranden te lijden gehad in de afgelopen weken. Vooral in Frankrijk hebben branden in toeristengebieden grote schade aangericht, waarbij ook doden zijn gevallen. De meeste branden zijn echter weer geblust.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Portugese stad door vlammen ingesloten

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken