Bekijk het origineel

Minder winst voor groothandel OPG

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Minder winst voor groothandel OPG

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De farmaceutische groothandel OPG heeft het afgelopen halfjaar een nettowinst geboekt van 32,4 miljoen euro.

Dat is 7,7 miljoen euro (19 procent) minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de winst werd opgestuwd door de verkoop van doorstralingsbedrijf Gammaster. Als deze eenmalige opbrengst in 2002 niet wordt meegerekend, steeg de winst met 33 procent.

De omzet van OPG kwam 1,5 procent hoger uit op 1,06 miljard euro, blijkt uit de cijfers die vanmorgen voorbeurs werden gepubliceerd. Het bedrijf schrijft de matige omzetgroei toe aan de koersdaling van de zloty, de munteenheid van Polen, waar OPG medicijnen verspreidt en apotheken uitbaat. Ook verloor OPG marktaandeel in Nederland.

De winstcijfers over de eerste helft van 2003 waren beduidend beter dan analisten hadden voorspeld. OPG verwacht dat de resultaten in de tweede helft van het boekjaar terugvallen. Desondanks zal de winst per aandeel over heel 2003 tussen de 8 en 10 procent hoger uitkomen.

Over de rechtszaak die OPG aanspande tegen de kortingsmaatregelen voor apothekers, kon het bedrijf nog weinig zeggen. De uitspraak wordt verwacht in het tweede halfjaar. Dan moeten ook de financiƫle gevolgen van de maatregel duidelijk worden.

De Nederlandse overheid wil dat apothekers een deel van hun bonussen die ze van pillenleveranciers krijgen, inleveren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Minder winst voor groothandel OPG

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken