Bekijk het origineel

Ierse politie pakt IRA-dissidenten op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ierse politie pakt IRA-dissidenten op

3 minuten leestijd

DUBLIN (AP) - De Ierse politie heeft gisteren tien mannen aangehouden die in een bos bij Clonmel in het district Tipperary schietoefeningen hielden. Vier geweren werden in beslag genomen. De politie vermoedt dat de mannen behoren tot de Continuity IRA, een van de twee splinters van het Ierse Republikeinse Leger (IRA) die tegen het Noord-Ierse vredesakkoord van 1998 gekant zijn.

Politie Bolivia doet enorme drugsvangst

LA PAZ (AP) - De Boliviaanse politie heeft afgelopen weekeinde de grootste drugsvangst in haar geschiedenis gedaan. Bij twee invallen in de stad Santa Cruz werd in totaal vijf ton cocaïne in beslag genomen. Volgens een politiewoordvoerder waren de drugs bestemd voor verscheping naar Spanje. Minister van Binnenlandse Zaken Yerko Kukoc zei dat bij de acties van de narcoticabrigade vrijdag en zaterdag 24 leden van een internationale drugsbende zijn aangehouden, onder wie zeker twee Colombianen.

Berlusconi: Schröder is van harte welkom

BERLIJN (AP) - Volgens de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zijn de betrekkingen tussen Duitsland en Italië zeer goed en is de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder altijd welkom in Italië. Schröder annuleerde enkele weken geleden zijn vakantie in Italië nadat Berlusconi de Duitse europarlementariër Martin Schulz voor kampbewaarder uitmaakte en de Italiaanse staatssecretaris van Economische Zaken, Stefano Stefani, Duitsers omschreef als "supernationalistische blonde mensen" die "allemaal op elkaar lijken" en 's zomers "herrie schoppen" op de Italiaanse stranden.

Niger wil naam gezuiverd zien

NIAMEY (AP) - Niger wil zijn naam gezuiverd zien. Het land is valselijk beschuldigd van handel in uranium met de gevallen Iraakse leider Saddam Hussein, en dat moet worden rechtgezet, zei president Mamadou Tandja zaterdag in een televisietoespraak. De regering van het Afrikaanse land wil dat het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie van de Verenigde Naties (IAEA) Niger van alle blaam zuivert tegenover de VN-Veiligheidsraad. De Amerikaanse president George Bush gebruikte de beschuldiging dat Saddam Hussein in Niger uranium had gekocht als een van de voornaamste redenen om Irak aan te vallen.

Ontploffing in Pakistan: 45 doden

GILGIT (AP) - Vijfenveertig mensen zijn gisteren omgekomen toen in een dorp in Noord-Pakistan een voorraad explosieven ontplofte. Honderdvijftig mensen raakten gewond en zeker dertien mensen werden vermisten. Dat meldde de Pakistaanse overheid. De explosieven waren bestemd voor gebruik bij de aanleg van een kanaal en lagen opgeslagen in het huis van een aannemer in het dorp Ghair. In het houten huis brak rond middernacht brand uit, vermoedelijk als gevolg van door kortsluiting.

Gasexplosie India: negentien doden

SURAT (AP) - Ten minste negentien mensen zijn gisteren omgekomen bij een gasexplosie in de Indiase stad Surat, maakte de politie bekend. Drie gebouwen zijn door de ontploffing verwoest. Vermoedelijk zeven mensen liggen nog onder het puin. Meer dan veertig mensen raakten gewond. De explosie deed zich midden in de nacht voor toen de meeste inwoners sliepen. Reddingswerkers en vrijwilligers waren op zoek naar eventuele overlevenden onder het ingestorte beton. Er zijn speurhonden ingezet.

Overstroming in Sudan

KHARTOEM (AFP) - Tienduizenden inwoners van de Oost-Sudanese stad Kassala zijn hun huis kwijtgeraakt door de zwaarste overstroming in zeventig jaar. Dat meldden Sudanese media gisteren. De regering in Khartoem heeft de stad, die vlak bij de grens met Eritrea ligt, uitgeroepen tot rampgebied en andere landen om steun gevraagd. De rivier de Gash, die dwars door Kassala stroomt, zou 21 van de 24 woonwijken hebben weggespoeld. Volgens het ministerie van Humanitaire Zaken zijn er voor meer dan 70.000 families dringend voedsel en tenten nodig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Ierse politie pakt IRA-dissidenten op

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken