Bekijk het origineel

Boetvaardigheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boetvaardigheid

2 minuten leestijd

"Wees mij genadig, Heere, want ik ben verzwakt"

Psalm 6:3

In het begin van deze psalm heeft David in alle nederigheid de toorn van God afgebeden. Maar in de volgende woorden geeft hij te verstaan dat het daarmee nog niet genoeg is. Hij verlangt ook weer door God in genade te worden aangenomen. Daarom zegt hij: Wees mij genadig, Heere, want ik ben verzwakt. Het is alsof hij zegt: De zwakheid van mijn vlees heeft mij doen zondigen en mijn zonde heeft mij ellendig doen worden en mijn ellende drijft mij nu om genade te smeken en te zeggen: Wees mij genadig. Indien mijn ellende zonder zonde was, zou ik met Uw gerechtigheid twisten. Nu mijn zonden zo groot en veel zijn, beroep ik mij op Uw barmhartigheid.

De zonde brengt de mens bij God in ongenade, zoals we hier bij David zien. Mozes klaagt als hij zegt: Gij stelt onze ongerechtigheden voor u en onze heimelijke zonden in het licht van Uw aanschijn. En wanneer de Heere Zijn ongenade uitstort, komt dit door onze zonden en niet door Hem. Wanneer iemand bij God in ongenade is gevallen, is er geen andere weg om bij God wederom in genade te komen dan Christus' bloed.

Joh. Lod. Langhans,

hofprediker te Palts

(Davids boetvaardigheid, 1725)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Boetvaardigheid

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken