Bekijk het origineel

Shell verhoogt weer prijs autobrandstof

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Shell verhoogt weer prijs autobrandstof

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Marktleider Shell heeft gisteren voor de tweede keer binnen een week de prijzen van autobrandstof verhoogd.

Benzines zijn een cent duurder geworden en diesel 0,6 cent per liter. De adviesprijs van super plus komt bij Shell nu op 1,223 euro per liter. Euro ongelood kost 1,169 en diesel komt op 78,5 eurocent per liter.

Oliemaatschappij Shell baseert de prijzen van autobrandstof op internationale productnoteringen. De prijs van ruwe olie is de afgelopen periode gestegen.

De markt van benzineprijzen is erg ondoorzichtig. Zo zijn prijzen in het noorden van het land doorgaans lager dan in de Randstad. Dat geldt ook voor benzineprijzen in het grensgebied. De prijzen die Shell weergeeft op de internetsite zijn dan ook adviesprijzen. Ze zijn dus niet bindend.

Shell is in Nederland de enige die de aanpassingen publiceert. De overige benzinemaatschappijen als Texaco, Esso, BP of Total zijn niet zo duidelijk in hun communicatie. Consumenten kunnen het zien aan de prijzenborden bij de benzinestations. Er is een internetsite van Unitedconsumers, waarop ook benzineprijzen weergegeven worden. Alleen is deze site niet actueel.

De veranderingen van de brandstofprijzen gebeuren onregelmatig. Zo kan het zijn dat BP als eerste de prijs van brandstof verandert. Of dat Shell als eerste verlaagt. "Wij houden de markt goed in de gaten", aldus een woordvoerder van Shell. "Onze accountmanagers kijken naar prijsvorming. We weten niet van tevoren of iemand de prijs gaat veranderen. We kunnen alleen verwachten dat het gebeurt als internationale productnoteringen veranderen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Shell verhoogt weer prijs autobrandstof

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken